El Cezire, Beyrut Ofisi Önünde Protesto Edildi

Lübnanlı bir grup gösterici, El Cezire‘nin Suriye‘ye yönelik yayın politikasını protesto etmek için kanalın Beyrut ofisi önünde eylem yaptı.

Lübnanlı öğrenci örgütleri tarafından düzenlenen eylemde göstericiler, Suriye yanlısı sloganlar atarak, El Cezire‘yi yanlı yayın yapmakla ve önyargılı olmakla eleştirdi. El Cezire‘nin Suriye‘deki olayları abartılı bir şekilde yayınladığını söyleyen göstericiler, Katar merkezli kanalı ayrıca yalan ve temelsiz bilgilere dayalı haber ve belgesellerle gerçekleri çarpıtmakla suçladı. Dezenformasyon aracı olan siyasileşmiş medya istemediklerini söyleyen göstericiler, medyanın tarafsız ve şeffaf olması

talebinde bulundu. Selim Tabet isimli genç, "El Cezire‘nin yayın politikasını protesto etmek için buradayız. Suriye‘ye yönelik yayınları birileri tarafından yönlendiriliyor. Çünkü Suriye ile ilgili verdikleri bilgilerin hepsi uydurma. Umarız El Cezire tarafsız bir kanal olma özelliğine geri döner" dedi.

Ali Hamza ise, "El Cezire başta olmak üzere tüm medyaya buradan şu çağrıda bulunmak istiyorum; biz gerçekleri görmek istiyoruz. Biz bilginin sansürlenmesini istemiyoruz. El Cezire aşırı şekilde taraflı" ifadelerini kullandı.

El Cezire‘nin Beyrut Büro Şefi Gassan bin Ciddo, kanalın yanlı yayın politikasına tepki göstermek maksadıyla görevinden istifa etmişti.

Kaynak: İHA