3 Mayıs Türkçülük Günü Dolayısıyla Program Düzenlendi

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Dergisi Suşehri Temsilciliği tarafından, ‘3 Mayıs Türkçülük Günü‘ dolayısıyla program düzenlendi.

3 Mayıs Türkçülük Günü Dolayısıyla Program Düzenlendi
İlçede bulunan bir düğün salonunda gerçekleştirilen programda, saygı duruşu ve İstiklal Marşı‘nın okunmasının ardından Kuran-ı Kerim tilaveti okundu. Günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunmasının ardından konuşma yapan temsilci Murat Doğruyol, kendilerinin birer bozkurt olduğunu söyledi. Doğruyol, "Biz hepimiz birer bozkurt olduğumuz için mutluyuz, gururluyuz. Tarihin iyi bildiği ad ile biz Türk‘üz. Ülkemizde aslını bilmeyen, nesline küfreden bir nesil yetişme çabalarına karşı ülkücüler olarak set olmaktayız. Hiçbir yerde susmayacağız ve bizi hiçbir zaman susturamazlar. 3 Mayıs gününü bize hediye eden adsız ve arkadaşlarının hatırasını hiçbir zaman unutmayacağız ve unutturmayacağız. Allah Türk‘ü korusun ve yüceltsin. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk‘ün dediği gibi; Ne Mutlu Türküm Diyene" ifadelerini kullandı.

MHP Sivas milletvekili adayı Hüsnü Yusuf Gökalp ise ülkenin zor günlerden geçtiğini söyleyerek, "’Ben Türk‘üm’ diyemeyen milletvekilleri var. Birileri kalkıyor hayasızca emniyet güçlerine tokat atıyor. Biz Türklük davasını yüceltmek için bu yola baş koyduk. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk‘ün dediği gibi, ‘Ne Mutlu Türküm’ diyene vecizesinde olduğu gibi, biz asla ırkçılık yapmıyoruz. Kanunlar ve hukuk çerçevesinde doğru yolda yürüyerek siyaset etmek üzere bu yola çıktık" diye konuştu.

Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel de, Türkiye‘nin çevresinin ateş çemberi olduğunu belirterek, "Bu vatan siz gibi gençlere çok ihtiyacı var. Bu konuda sizleri Allah‘a emanet ediyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun" şeklinde konuştu.

Akıncılar Erkek Folklor ekibinin gösterilerinin ardından, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Dergisi Suşehri Temsilciliği tarafından açılan İngilizce kurslarını tamamlayan öğrencilerin kurs bitirim belgeleri verildi.

Programa, Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel, MHP Sivas milletvekili adayı Muammer Demirci, MHP Sivas milletvekili adayı Hüsnü Yusuf Gökalp, çevre ilçe başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: İHA