Tarsus’Ta Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi

Türkiye İş Kurumu ile Avrupa Birliği destekli ABİGEM organizasyonun işbirliği ile gerçekleştirilen “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi”ni başarıyla bitiren 50 kursiyere sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Tarsus’Ta Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi
Kendi işini kuracak kişilere yönelik olarak düzenlenen kurs 72 saat sürdü. Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen eğitimi başarıyla bitiren kursiyerler, sertifikalarını yine TSO toplantı salonunda düzenlenen törenle aldılar.

Sertifika törenine Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Karagözlü, Oda Meclis Başkanı Murat Kaya, Tarsus İş-Kur Müdürü Ali Çekerbiçer, KOSGEB Müdürü Ali Çelik, Tarsus Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Erkan Bozkurt, SGK Müdürü Yılmaz Karabulut, diğer yöneticiler ve kursiyerler katıldı.

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Karagözlü, törende yaptığı konuşmasında, "Bugün bizim mutlu günümüz. Çünkü girişimci yetiştirmek o kadar güzel bir şey ki. Girişimcilerimizin yetişmesinde İş-Kur gibi, KOSGEB gibi kurumlarımızın da işin içerisinde olması olayı daha da anlamlı hale getiriyor. İnsanlara girişimcilik ruhunu aşılamak çok önemli bir olaydır. Bugün Vehbi Koç’a veya Sabancı’ya baktığımızda küçük bir girişimci olarak başladıkları iş hayatlarının ne boyutlara kadar geldiğini hepimiz görürüz. Ben eğitimi başarıyla bitiren kursiyerlerimize atılacakları iş hayatlarında başarılar diliyorum” dedi.

Eğitim boyunca kursiyerlere iş dünyasının farklı boyutları hakkında bilgi verildiğini kaydeden Tarsus İş-Kur Müdürü Ali Çekerbiçer ise, “Aldığınız bu sertifika ile sizler KOSGEB’den yeni girişimci desteği almaya hak kazanacaksınız. Sizlerden isteğimiz bir an önce KOSGEB’e başvurarak uygun kredilerden ve diğer avantajlardan faydalananın” diye konuştu.

KOSGEB Müdürü Ali Çelik’de, kursu başarıyla bitiren girişimcileri kutlayarak, “Aldığınız bu sertifikalarla iş hayatında başarılı olacağınıza inanıyorum. KOSGEB olarak iş kurmanızda sizlere yardımcı olacağız. KOSGEB olarak birçok avantajlar sunuyoruz. Bu konuda sizlere uzmanlarımız yardımcı olacaklar” dedi.

Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları dağıtıldı.

Kaynak: İHA