Sağlıklı Yaşam İçin Yürüdüler

Adıyaman Sağlık müdürlüğü tarafından 31 Mayıs Dünya Sigarasız günü nedeniyle ‘Sağlıklı Yaşam yürüyüşü‘ gerçekleştirildi.

Adıyaman valiliği önünde toplanan kalabalık, Sağlık Müdürlüğü‘ne kadar yürüdü. Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, TPAO Bölge Müdürü Halil Murat Demir, Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse, Defterdar Şefik Tongal başta olmak üzere çok sayıda sağlık çalışanı ve öğrenciler yürüyüşe katıldı.

31 Mayıs Dünya Sigarasız günü nedeniyle Adıyaman Sağlık Müdürlüğü Eğitim Şubesi Obezite Birimi ve Ruh Sağlığı Şubesi tarafından organize edilen Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü sabahın erken saatlerinde gerçekleştirildi.

Yürüyüşün son bulduğu Sağlık Müdürlüğü‘nde yürüyüşe katılanlara kahvaltı ikram edildi.

Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, sigaranın zararlarından bahsederek, vatandaşların bu konuya dikkatini çekmek istediklerini ve sigaranın maddi ve sağlık açısından zararlı olduğunu ifade etti.

Vali Ramazan Sodan ise, hükümetin kapalı mekanlarda sigara içilmemesi konusunda bazı düzenlemeler yaptığını ve düzenlemeler sonrasında bir çok kişinin sigarayı bıraktığına dikkat çekti.

Kaynak: İHA