Gesmek Sergisi Göz Kamaştırdı

Kocaeli‘nin Gebze ilçesinde, GESMEK öğrencilerinin yıl sonu sergisi Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi‘nde açıldı.

Gesmek Sergisi Göz Kamaştırdı
Gebze Belediyesi Güzel Sanatlar ve Meslek Edindirme Kursları (GESMEK) öğrencilerinin hünerli ellerinden çıkan eserlerin yer aldığı yıl sonu sergisinin açılışına Kaymakam Salih Karabulut, Belediye Başkanı Adnan Köşker ile çok sayıda davetli katıldı. Köşker, her yıl bir kat daha büyüyen GESMEK ailesinin her ferdiyle gurur duyduklarını belirtti.

GESMEK kurslarına ilginin her dönem biraz daha artmasından ötürü mutlu olduklarını ifade eden Başkan Köşker, "GESMEK kurslarımızın eğitimin yanı sıra başka bir misyonu daha bulunuyor. Kurslarımıza katılan bayanlarımız yeni bireylerle tanışıyor. Çevreleri biraz daha genişliyor, yeni dostluklar ediniyor" dedi.

Mahallelere açılan kurs merkezlerini kiralamak yerine mülkiyeti kendilerinin olan yeni binalar yaptıklarını belirten Köşker, "Çalışmaların hızla devam ettiği Kent Meydanı‘nda, kursiyerlerimizin ürünlerini hem sergileyip hem de satabilecekleri bir merkez açmayı hedefliyoruz. Bu sayede kursiyerlerimiz hem üretecek hem de evlerine ek gelir elde edebilecekler" şeklinde konuştu.

Karabulut ise, el sanatlarının yaşamasına katkı sağlayan GESMEK kursları için Köşker‘i tebrik etti. Karabulut‘un konuşmasının ardından GESMEK öğrencileri, öğretmenleri ve protokol üyeleri serginin açılış kurdelesini birlikte kesti. Sergi 5 gün boyunca açık kalacak.

Kaynak: İHA