Eski Ulaştırma Bakanı Yıldırım, Polat Holding‘in Yaptırdığı Meslek Lisesini Açtı

İzmir‘in Kemalpaşa ilçesinde Polat Holding tarafından yaptırılan 590 öğrenci kapasiteli ve 18 derslikli İbrahim Polat-Ege Seramik Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi‘nin açılışı, eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım‘ın katıldığı törenle yapıldı.

İzmir‘in Kemalpaşa ilçesinde Polat Holding tarafından yaptırılan 590 öğrenci kapasiteli ve 18 derslikli İbrahim Polat-Ege Seramik Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi‘nin açılışı, eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım‘ın katıldığı törenle yapıldı. Polat Holding tarafından 17 Ocak 2011 tarihinde temeli atılan okulun tamamlanarak 2011-2012 eğitim öğretim yılına hazır olması dolayısıyla düzenlenen törene İzmir Valisi Cahit Kıraç, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Polat, oğulları Adnan ve Murat Polat ile çok sayıda davetli de katıldı.

Açılışta konuşan Binali Yıldırım, eğitimin yol, liman ve demiryolu yapmaktan daha önemli olduğunu belirterek, "Bugün açtığımız eser, yaptığımız yollardan da, havaalanlarından da, limanlardan da, demiryollarından da önemli. İnşaata, taşa toprağa yapılan yatırımların ömrü belli; 30, 40 ya da 50 yıl ama bu insana, gençlere, geleceğe yapılan yatırımdır. Nesillerden nesillere hizmet verecek bir yatırıma imza attınız İbrahim Bey, sağolun varolun. Milletimiz adına sizlere teşekkür ediyorum." dedi. Lisenin öğrencilere, Milli Eğitim‘e ve İzmir‘e hayırlı olması temennisinde bulunan Yıldırım, İbrahim Polat‘ın Erzurum‘dan yola çıkarak hayatı boyunca mücadele eden, sürekli üreten, ülkenin zenginliğine zenginlik katan, katma değer oluşturan yatırımlara imza attığını söyledi. Bu sosyal sorumluluk projesinin, Polat ailesinin yaptığı işler içinde en fazla heyecanlandıranlardan biri olduğunu belirten Binali Yıldırım, "Aslında bu okulu Sayın Başbakanımız açacaktı fakat malum trafik çok yoğun. O yüzden bana vekalet verdi. İbrahim Bey, size ve Kemalpaşılara Başbakanımız‘ın selamı var. Burası bir sanayi bölgesi, binlerce insan çalışıyor. Sanayide en büyük eksiğimiz yetişmiş insan. Geçmiş yıllarda meslek liseleriyle ilgili yanlış kararlar, bugün bu alanda ciddi bir açığa sebep oldu. Bir yandan işsizlik, bir yandan da iş bilen eleman açığımız var. Bu okulumuz, dört başı mamur bir eğitim yuvası. Çocuklarımız bitirdiğinde, ellerinde altın bilezik olacak. Organize sanayi bölgesi içinde bu lisenin yapılması ayrı bir anlam taşıyor." şeklinde konuştu.

Türkiye‘nin yaklaşık 20 milyon genç nüfusunun zenginliği olduğunu kaydeden Yıldırım, "Avrupa bugün üretemiyorsa, daha fazla büyüyemiyorsa sebep budur. Hindistan, Çin ve Türkiye, genç nüfusları sayesinde atakta. Okur yazar oranını yüzde 90‘a çıkardık ama yeni hedefimiz, bilgisayar okur yazarlığı. İnternet altyapısını geliştirdik. Büyükleri bilgisayar okur yazarı yapmak gençlerin işi. Bilgiye sahip olan ve kullanan öne çıkıyor. Türkiye‘de 72 üniversite vardı, 164‘e çıkardık. YÖK‘ün bütçesi 2,5 milyar liraydı, 13,5 milyar liraya çıkardık. Sekiz yılda 162 bin derslik yaptık. Şimdi Fatih projesini yürürlüğe koyuyoruz; akıllı tahtalar, bilgisayarlar, öğrencilerde el bilgisayarları olacak. Amacımız, cumhuriyeti kuran büyük Atatürk‘ün emanetini en iyi şekilde genç nesillere bırakmak.‘‘ dedi.

Vali Kıraç ise İbrahim Polat ile 17 Ocak‘ta soğuk bir kış gününde okulun temelini attıklarını hatırlatarak, "Kaliteli, standartı yüksek, İzmir‘e yakışır, Kemalpaşa‘ya yakışır bir endüstri meslek lisesi kazanmanın heyecanı içindeyim. Özellikle eğitim alanında çok hayırseverimiz var. Sayın Polat, bugün güzel bir örnek verdi, 145. protokolümüzü uyguluyoruz." diye konuştu. Polat‘ın hayat hikayesini okuduğunu, endüstri meslek lisesine giden Polat‘ın, günün şartları ve sıkıntıları sebebiyle biteremediğini öğrendiğini belirterek, "Liseyi biteremeyip İstanbul‘a gelmiş ama Türk sanayisi de bir İbrahim Polat kazanmış. Bugün Türkiye‘nin dev bir sanayicisi, işadamı. Şimdi de buradan binlerce İbrahim Polat yetişecek ve o eksikliğini de gidermiş olacak." dedi

İşadamı Adnan Polat da Ege Seramik kurulduğu zaman ciddi anlamda kalifiye eleman sıkıntısı çektiklerini, İtalya, İspanya ve Almanya gibi ülkelerden elemanlar, teknisyenler getirdiklerini anlattı. Firmanın zamanla bir okul, eğitim merkezi, üniversite olduğunu vurgulayan Polat, fabrikalarındaki yöneticilerin, İzmir‘deki üniversitelerde öğretim üyesi olarak görev yapmaya başladığını belirtti. Polat, "Bu işin temelini oluşturmamız gerekiyordu. Sanayimiz bir yere gelecekse bu gençlerle olacağı için uzun zamandır meslek lisesi aklımızdaydı. Bu okul, memleketimize hayırlı, bereketli evlatlar verir. Ülkemize ufak da olsa katkı yapacak olmamız bizi mutlu ediyor. Bu okul, temeli atıldıktan sonra 145 gün gibi rekor sürede bitirildi. Emeği geçenlere, alınteri dökenlere de teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Daha sonra açılış kurdelesi kesildi. Sınıfları gezen Binali Yıldırım, İbrahim Polat ve Adnan Polat, öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.