Atso‘dan Afet Kriz Merkezi‘ne Destek

Antalya Vali Yardımcısı Turan Eren, Kızılay Şube Başkanı Cengiz Nizam ve Başkan Vekili Ali Buldu, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Osman Budak‘ı ziyaret etti.

Atso‘dan Afet Kriz Merkezi‘ne Destek
Türkiye‘de tüm afet çalışmalarının Afet Acil Durum Yönetimi Başkanlığı çatısı altında yeniden yapılandırıldığını belirten Antalya Vali Yardımcısı Turan Eren, Antalya‘nın en acil ihtiyaçlarından biri olan Afet Kriz Merkezi için, Döşemealtı‘nda ANTBİRLİK‘e ait bir deponun yapılan protokolle Kızılay‘a devredildiğini söyledi.

Antalya‘da daha önce bir afet merkezi deposu bulunmadığı için, ihtiyaç anında malzemelerin İzmir‘den geldiğini hatırlatan Vali Yardımcısı Eren, “Antalya‘nın yüzde 70‘i ikinci derece deprem bölgesi. Depremin ne zaman nerede ve nasıl geleceği belli değil. O yüzden her an hazırlıklı olmamız lazım. Yıllardır böyle bir merkezin bulunmamasının eksikliğini yaşıyorduk. ANTBİRLİK anlayış gösterdi ve bir depomuz oldu. Depomuzu onarım çalışmalarının ardından hizmete sokacağız. Bu konuda Antalyalıların desteğine ihtiyacımız var” dedi.

ATSO Başkanı Budak ise, 2005-2010 döneminde Antalya‘da sadece 2090 sayılı kanun kapsamında değerlendirilen 37 adet afet olduğunu belirterek, Afet Kriz Merkezi‘nin önemine dikkat çekti. Budak, “Bu sadece Valiliğimizin ve Kızılay‘ın değil tüm Antalya‘nın meselesidir. Antalya için çok büyük bir hizmet. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası olarak elimizden gelen desteği vermeye hazırız” diye konuştu.

Antalya Vali Yardımcısı Turan Eren, ATSO Başkanı Budak‘a ‘Üç Dilek‘ adlı kitabını, Kızılay Şube Başkanı Cengiz Nizam da, Kızılay rozeti, bayrağı ve tişörtü hediye etti.

Kaynak: İHA