Ahir Zaman Konferansları

Araştırmacı Yazar Turgut Aksu, dünya çapında görülen ekonomik krizin meydana gelmesinin kıyamet alametlerinden biri olduğunu ileri sürdü.

İslam Birliği Derneği Malatya Şubesi tarafından organize edilen ‘Ahir Zaman Konferansları‘nın birincisi Malatya Belediye Konferans Salonu‘nda düzenlendi.

İslam Birliği Derneği Malatya Şubesi tarafından konferansla ilgili olarak yapılan açıklamada, konferansın açılış konuşmasını İslam Birliği Derneği Malatya Şube Başkanı Osman Akgül‘ün yaptığı bildirildi. Bu zamanın en büyük farzının İslam birliği olduğunu ve İslam birliğinin ahir zamanda oluşacağını belirten Akgül, ahir zamanın içinde bulunduğumuz asır olduğunu ve sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed‘in hadislerinin net olarak insanlığa bunu gösterdiğini ifade etti.

Araştırmacı Yazar Turgut Aksu ise ahir zaman hakkında bugüne kadar ulaşan hadislerden derlenen bilgileri, sinevizyon eşliğinde katılımcılara aktardı. Aksu, ahir zaman alametlerinin birer birer gerçekleştiğini ve bu ahir zamanın 2 ayrı dönemden ibaret olduğunu söyledi. 1. dönemin kan ve gözyaşından ibaret olacağını Resulullah‘ın ifade ettiğini belirten Aksu, 2. dönemin ise Altınçağ olacağını söyledi. Hz. Muhammed‘in ümmeti hiçbir zaman bir başına bırakmadığını anlatan Aksu, hafızalarda kalıcı sunumuyla

katılımcıların dikkatli dinlemelerini sağladı.

Aksu, daha sonra Peygamber efendimizin kıyamet alametleri olarak bildirdiğini şöyle dile getirdi: "Fırat‘ın suyunun kesilmesi, 1981 yılının Ramazan Ayında gerçekleşen üst üste gerçekleşen Ay ve güneş Tutulmaları, 1986 ve 2009 yılında gerçekleşen Kuyruklu yıldızların geçişi ve o dönemde yaşanan olayların aynı peygamber efendimizin anlattığı gibi gerçekleşmesi, Dünya çapında bir ekonomik krizin meydana gelmesi."

Allah‘ın sonsuz ilmini anlatan iman hakikatleri ve nasıl bir dünyada yaşadığımızı, maddenin mahiyeti hakkında bilgiler veren Aksu‘nun bir saatten fazla süren konferans ilgi gördü.

Kaynak: İHA