Zimbabwe’De Göstericiler Bir Polisi Öldürdü

Zimbabwe polisinden bugün yapılan açıklamada, başkent Harare’de Cumhurbaşkanı Robert Mugabe karşıtı göstericilerin bir polisi öldürken, diğerini de yaraladıkları bildirildi.

Zimbabwe polisinden bugün yapılan açıklamada, başkent Harare’de Cumhurbaşkanı Robert Mugabe karşıtı göstericilerin bir polisi öldürken, diğerini de yaraladıkları bildirildi. Harare’den gelen bilgilere göre, Koaliston ortağı ve Başbakan Morgan Tsvangirai taraftarlarının, kendilerine baskı ve zulüm yapan güvenlik güçlerinden intikam aldıkları söyleniyor.

    Zimbabwe’de son 10 yılda politik nedenlerden dolayı ilk defa bir polis memurunun öldürüldüğü açıklandı.

    Andrew Phiri adlı polis yetkilisi, polisi öldüren Başbakan taraftarlarını Glen View kasabasında izinsiz yürüyüş yapmakla suçladı. Başbakan’ın Demokratik Değişim Hareketi Partisi’nin (MDC) sözcüsü Douglas Mwonzora ise iddiaları yalanladı.

    Sahraaltı Afrika’nın zengin elmas madenleriyle tanınan Zimbabwe’de, son 31 yıldır iktidarda bulunan 87 yaşındaki Cumhurbaşkanı Robert Mugabe’nin ZANU-PF partisi ile Başbakan Tsvangirai’nin MDC’si arasında büyük bir siyasi mücadele yaşanıyor.

    Güney Afrika ülkeleri, Robert Mugabe’yi politik reformları hayata geçirmesi, düşünce özgürlüğünü yasalarla güvence altına alması, özgür ve demokratik seçimlere izin vermesi gibi konularda sık sık eleştiriyorlar.