Tapularına Kavuştular

Aksaray‘da, bir kooperatif tarafından yaptırılan konutlarda oturan 560 hak sahibi tapularını törenle aldı.

Tapularına Kavuştular
Akbel Konut Yapı Kooperatifi üyesi 560 hak sahibinin tapularını almak için uzun süren bekleyişleri sona erdi. Konutların bulunduğu alanda gerçekleşen tapu dağıtım törenine Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)

Aksaray Belediyesinin katkılarıyla tapularına kavuştular. Ak bel konutlarının bahçesinde yapılan törene Belediye Başkanı Nevzat Palta, MHP Aksaray Milletvekili Osman Ertuğrul, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Altınsoy ve çok sayıda konut sahibi katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Akbel Konut Yapı Kooperatifi Başkan Yardımcısı Yunus Akyüz, "Akbel konutları Aksaray‘da ilk depreme dayalı site formatında yapılan modern bir projedir. Burada bu gün Aksaray Belediyesinin de desteği ile tapularınızı alacaksınız. Hepiniz evlerinde güle güle oturun."dedi.

Seçim öncesinde konut sahiplerinin tapularını alabilmesi için işlemleri hızlandırdıklarını ve büyük fedakarlıklar yaptıklarını ifade eden Belediye Başkanı Nevzat Palta, "Geçmiş geçmişte kaldı. İnanın bir çok sorun olmasına rağmen hiçbir siyasi düşünce içine girmeden sizlerin evlerinizin tapusunu alabilmesi için çalıştık. Hatta normalde alınması gereken ücretin 3‘te bir bedeline işlemlerinizi tamamladık. Ev sahibi olmanın nasıl bir duygu olduğunu bilirim. Bende bir kooperatif sayesinde ilk evimi almıştım. İçinde otururken bile evin sahibi olduğumu kendime kabul ettirmem zor oldu. Sizlerinde nasıl duygular yaşadığını biliyorum. İlk defa buraya geldim, güzel bir proje olmuş, evleriniz hayırlı uğurlu olsun."dedi.

Şimdiye kadar her çalışmayı büyük bir titizlikle yaptıklarını ve Kooperatifin fazla gelirlerinin üyelere dağıtılacağını ifade eden Akbel Kooperatif Başkanı ve MHP Aksaray Milletvekili Osman Ertuğrul, "Bu gün hepiniz 43 ila 50 bin liraya ev sahibi oluyorsunuz. Kooperatifimiz şimdiye kadar hata yapmamaya özen gösterdi. Yaklaşık biner lira üyelerimize fazla parayı dağıtacağız. Kooperatifte artık fesihe geldi. Feshederken de yine kalırsa 150 bin lira kadar parayı bırakacağız ve site yönetimi artık her şeyden sorumlu olacak. Ayrıca Başkan Nevzat Palta‘da aydınlatma, yol ve park konusunda da sözler verdi inşallah onlarda kısa sürede yapılacak ve burası örnek bir konut alanı olacaktır."dedi.

Kaynak: İHA