Söke Halk Eğitim Merkezi Avusturya’Dan Döndü

Söke Halk Eğitim Merkezi’nin de içinde yer aldığı Avrupa Birliği Hayat Boyu Öğrenme Projelerinden biri olan yetişkin öğretimine yönelik Grundtvig Proje Toplantısının ikincisi Avusturya’nın viyana kentinde gerçekleştirildi.

Söke Halk Eğitim Merkezi Avusturya’Dan Döndü
Yetişkin göçmenlerin eğitimine yönelik olan bu projenin Viyana’da gerçekleşen toplantısında Avusturya’nın genel göçmen durumu hakkında bilgilendirme ve istatistikî verilerin sunumu, Avusturya’da göçmenlere yönelik eğitim çalışmalarından iyi uygulama ve örneklerin sunulması, Göçmenlerin eğitiminde karşılaşılan önemli noktalar gibi gündem maddeleri görüşüldü.

Söke HEM Müdürü Saim Korkut ve proje Koordinatörü Aslı Tehmen Sarı’nın da içinde bulunduğu 6 kişilik Sökeli heyetin katılımıyla gerçekleşen Avusturya’nın Viyana Kenti’ndeki toplantılar zincirinin oldukça verimli geçtiği belirtildi. Edinilen bilgiye göre Söke HEM’in de içinde bulunduğu Türkiye, Almanya, Avusturya ve İspanyalı proje ortaklarının bir sonraki buluşması Ekim ayında İspanya’da gerçekleşecek. Proje ortakları 2012 yılı Mayıs ayında ise Türkiye’de buluşacak.

Kaynak: İHA