Side, Bu Yıl 4 Milyon Turist Bekliyor

Side-Manavgat Turizm İşletmecileri Derneği (Side-TUDER) Başkanı Cengiz Haydar Barut, 2011 turizm sezonunda bölge destinasyonuna 4 milyonun üzerinde turist beklediklerini belirtti.

Side-Manavgat Turizm İşletmecileri Derneği (Side-TUDER) Başkanı Cengiz Haydar Barut, 2011 turizm sezonunda bölge destinasyonuna 4 milyonun üzerinde turist beklediklerini belirtti. Side destinasyonunda bulunan otellerin mayıs ayı sonu itibariyle yüzde 95 oranında dolu olduğunu belirten Barut, geçen yıl Manavgat‘a 3 milyon 500 bin turistin geldiğini hatırlattı. Barut, 160 bin yatak kapasitesiyle Antalya‘ya gelen 10 milyon turistin üçte birini Side-Manavgat bölgesinde ağırladıklarını söyledi. Bu yıl da Rus ve İngiliz turistlerde yüzde 15-20 arası artış bekleniyor.

Yeni turizm sezonuyla ilgili değerlendirmede bulunan Barut, "Erken rezervasyonları çok iyi durumda. Vizenin kalkmasıyla bu yıl Rus turistlerde yüzde 15-20 arasında artış bekliyoruz. Bölgemize gelen turist ağırlığını 20 yıldır Almanlar oluşturuyor. Rus turistlerde her geçen yıl artış gösteriyor. 2011‘de çok iyi turizm sezonu geçireceğimize inanıyorum. Bölgemizdeki otelleirn yüzde 95‘i dolu." dedi.

RUS TURİSTLER TÜRKİYE‘Yİ EN GÜVENİR ÜLKE GÖRÜYOR

Rus Mobaly Turizm Seyahat Acentesi Genel Müdürü Andrey Baranov, Rus turistlerin Türkiye‘de tatil yapmasında birinci önceliği vermesinin güvenilirliğinden kaynaklandığın kaydetti. 2011 yılı ilk 5 ay içinde getirdikleri 2 bin 225 turist arasında yaptıkları müşteri memnuniyeti anketinde Rusların yüzde 97,6‘nin Antalya‘yı dünyanın en güvenilir şehri olarak gördüklerini belirten Baranov, Rus bayanların Türkiye‘ye tatil yaparken hırsızlık, kapkaç ve taciz olaylarında suçluların yakalanmasında ve Türk polisini olaylara anında müdahalesini yüzde 98‘nin başarılı bulduğunu kaydetti. Baranov, "Ruslar, tatil yapmada Türkiye‘yi çok güvenli buluyor. Onun için dünyada birinci sıra tercihleri Antalya. Rusların Antalya‘da tatil yapmaları bir tutku. Ruslar Antalya‘yı dünyanın en güvenli şehri görüyor." şeklinde konuştu.

AK Parti Antalya Milletvekili Abdurrahman Arıcı, 2011 yılı 5 ay ayında Antalya‘ya gelen turist sayısının 3 milyon seviyesine ulaştığını belirtti. Antalya‘nın dünya turizminde ilk 4 gözde şehir içinde yer aldığını belirten Arıcı, kültür ve arkeoloji turizminde de Selge, Seleukia, Olimpos, Termessos, Perge, Patara Meclisi, Likya Birliği, Xanthos, Likya kaya mezarları, Kaş Kekova batık şehir, Myra, Tlos ve Side Antik Kent‘in adeta açık hava müze konumunda olduğunu kaydetti.