Şehidin Ormanı Yeşerecek

Kars‘ın Selim ilçesine bağlı Çıplaklı köyünde Şehit Jandarma Komando Er Sinan Polat adına oluşturulan hatıra ormanına İlçe Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya ve Sarıkamış Orman İşletme Müdürlüğü sahip çıktı.

1992 yılında Tunceli‘de PKK terör örgütü üyeleriyle çıkan çatışmada şehit düşen er Sinan Polat adına 9 yıl önce Selim İlçe Jandarma Karakol Komutanlığı tarafından bir hatıra ormanı oluşturuldu. Hatıra ormanı köylülerin ilgisizliği ve duyarsızlığı nedeniyle hayvanlar tarafından tahrip ediliyordu. Bazı köylüler tarafından başıboş bırakılan hayvanlar hatıra ormanının etrafındaki tel örgüleri kırıp içeriye girerek yeni dikilmiş fidanları tahrip ediyordu. Şehit yakınları bu durumdan çok rahatsız olduklarını

belirterek, gerekirse hayvan sahiplerine ceza verilmesini istiyorlardı. Şehit abisi Fuat Polat ve köy muhtarı Gülalı Yeğin, ormanı başıboş bırakılan büyükbaş hayvanlardan kurtaramadıklarını söyleyerek ilçe Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya ve Orman İşletme Müdürlüğü Ayhan Deligöz‘e dertlerini anlattı. Kaymakam Mehmet Neni Kaya, Şehit Jandarma Komando Er Sinan Polat adına oluşturulan hatıra ormanına sahip çıkarak 525 metre hasır tel ve ağaç direklerinin beton ile dikilmesi için 1 ton çimento verdi. Sarıkamış Orman

İşletme Müdürü Ayhan Deligöz ise direk ağaçlarını verdi. Köy muhtarı ve şehit aileleri fidanlık ormanı için seferber olarak hatıra ormanın yeniden canlanması için harekete geçti. Kimi şehit ailesi el arabalarıyla kum taşırken kimisi yerinden çıkmış kazıkları çıkartarak yenisini çakarken kimisi de fidanlığa gelen suyun yeniden akıtması için güzel bir dayanışma örneği sergiledi.

Şehit abisi Fuat Polat, "Allah ilçe kaymakamımızdan ve Sarıkamış Orman İşletme Müdürlüğümü‘zden razı olsun. Kaymakamlık telini ve çimentosunu verdi. Sarıkamış Orman İşletme Müdürlüğü de direk kazıklarını verdi. Yoksa biz bu hayvanlardan asla kurtaramayacaktık" dedi.

Çıplaklı köy muhtarı Gülalı Yeğin ise, "Bu orman sadece şehit ailelerimizin değil. Bu orman bizim köy olan Çıplaklı köyümüzün. Onun için köylülerimizin biraz daha duyarlı olmaları gerekmektedir. Onun için hayvanlarınızı kesinlikle başıboş bırakmayın yoksa aksi takdirde ormanlığın içerisinde başıboş dolaşan hayvanlar için yasal işlem yapılarak büyük bir miktar para cezası verilecektir" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA