Koç'tan Sarıgül'e 'CHP'ye katıl' talimatı'

Dün gece kamuoyunun yakından tanıdığı 3 önemli ismin gizlice bir araya gelerek CHP'de taşları yerinden oynatacak bir toplantı gerçekleştirdiği öğrenildi.

Ankara kulislerinde bir süredir gizliden gizliye dillendirilen "Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün CHP'ye geçeceği" yönündeki söylentiler, dün gece yaşanan bir gelişmeyle gerçek oluyor.

KOÇ'TAN SARIGÜL'E 'CHP'YE KATIL' EMRİ!

Dün gece Anadolu yakasındaki Adile Sultan Sarayı'nda CHP'nin geleceğini yakından ilgilendiren çok önemli bir toplantı gerçekleşti. Rotahaber'in CHP'ye yakın kaynaklardan edindiği bilgiye göre, bir süredir adı Baykal kasetlerindeki rolüyle anılan Vehbi Koç'un damadı İnan Kıraç ve Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile sürpriz bir şekilde biraraya geldi. İnan Kıraç'ın gerçekleştirdiği organizasyona Sarıgül, Kıraç ve Koç üçlüsü katıldı.

SARIGÜL'DEN ŞARTLI EVET!


Görüşmede Koç, Sarıgül'den hafta sonunda yapılacak CHP mitinginde partiye katılmasını istedi. Sarıgül'ün ise bu talebe "Ben CHP'ye üye değilim, önce parti meclisi toplanmalı ve beni partiye üye yapmalı. CHP'den ayrılan ben değilim, partiden ihraç edilmiş durumdayım." cevabını verdiği öğrenildi. Sarıgül'ün bu cevabının arkasında, daha önce CHP'den aday yapılacakları açıklanan ancak daha sonra adaylıkları engellenen Fikri Sağlar ve Gürbüz Çapan'ın durumuna düşmeyi önlemek olduğu öğrenildi.

CHP'de seçimlere günler kala yaşanan bu şok gelişmenin ardından CHP'de hareketli günlerin yaşanacağı ve partide taşların yeniden yerinden oynayacağı, şimdiden kulislerde konuşulmaya başlandı.

ROTAHABER