Karaçoban‘da ‘Kitap Medeniyettir‘ Projesi

Erzurum‘un Karaçoban ilçesinde ‘Tahsil Çağındaki Öğrencilere Yardım Derneği‘ ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında, ‘Kitap Medeniyettir‘ projesi başlatıldı.

Erzurum‘un Karaçoban ilçesinde ‘Tahsil Çağındaki Öğrencilere Yardım Derneği‘ ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında, ‘Kitap Medeniyettir‘ projesi başlatıldı. Proje kapsamında ilçede, kitap okuma konusunda vatandaş ve öğrencilere yönelik ‘Kitap Okuma ve Başarılı Birey‘ konulu panel düzenlendi. Panelistler yazar Vedat Aydın ve Eğitimci- Yazar Murat Ertaş, kitap okumanın toplumsallaşma sürecindeki katkılarını anlattı. Liseli gençlerin ve vatandaşların kitap okumalarını ve kitaptan uzak durmamalarını isteyen panelistler, "Evreni, dünyayı, Türkiye‘yi, Erzurum‘u vebölgemizi iyi anlamak istiyorsak okumalıyız. Çünkü okumak medeniyettir. Okumak insanı erdemlerin zirvesine ulaşmaktır." görüşünü dile getirdi.

Karaçoban Kaymakamı Turgay Gülenç, ilçelerinde eğitim amaçlı düzenlenen bütün sosyal etkinleklere destek verdiklerini söyledi. Gülenç, ilçe genelinde kitap okuma,okuma-yazma kampanyaları düzenlediklerini belirterek, "Karaçoban’da eğitim adına güzel atmosfer yakaladık. Okuma yazmanın önemi ve bireyselleşmede kitabın önemi üzerine kaymakamlık olarak ilçe milli eğitimle birlikte sosyal ve kültürel etkinlikler düzenliyoruz." dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Karapınar ise Karaçoban‘da son yıllarda kitap okuma farkındalığı konusunda yaptıkları çalışmalarınm sonuç vermeye başladığını dile getirerek, "Kara lastikli, esmer ve buğday tenli çocuklarımız artık kitapla buluşmaya başladı. Yoksulluk kitap okumaya engel değil. Karaçoban ve Karaçobanlı artık kitapla barıştı ve kitap okuyor." dedi. Karapınar, yaklaşık 2 ay önce de ilçe merkezindeki kıraathanelere, seyahat firmalarına ait yazıhanelere küçük kütüpheneler kurarak, vatandaşların kitaba erişimi konusunda farkındalık oluşturduklarını sözlerine ekledi.