Deprem Simülatörü Tır‘ı Sungurlu‘da

AKUT ve Ak Sigorta iş birliğinde yürütülen "Hayata Devam Türkiye" projesi kapsamında Türkiye turuna çıkan deprem simülatörü TIR‘ı Çorum‘un Sungurlu ilçesine geldi.

Deprem Simülatörü Tır‘ı Sungurlu‘da
Atatürk Meydanı‘nda konuşlandırılan, güvenli ve güvensiz olmak üzere 2 bölümden oluşan deprem simülatörü TIR‘ında vatandaşlara 45 saniye süren, 7.4 şiddetindeki bir deprem anı yaşatılarak, deprem sonrası 2 oda arasındaki fark gösterildi.

Öğrenci ve vatandaşların ilgi gösterdiği deprem simülatörü TIR‘ında AKUT proje eğitmeni Yeşim Melek Okyay "Hayata Devam Türkiye" projesi ile çocuklara, ebeveynlere, işletmelere ve engelli vatandaşlara afetlerin öncesinde, afet sırasında ve sonrasında neler yapmaları ve nelerden kaçınmaları gerektiği konusunda bilgi verdi.

İlçe Kaymakamı Hulusi Şahin, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Kıvanç Sağlam, Emniyet Müdürü İsmail Maden, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hürrem Dursun ve vatandaşlar proje için özel olarak geliştirilen G-Force deprem simülatörü ile deprem gerçeğini deneyimlerken, afet eğitim TIR‘ındaki plazma ekranlardan eğitim filmleri ve belgeseller izletildi.

Kaynak: İHA