Chp İktidarı İle Taşeronluk Kalkacak

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon milletvekili adayı M. Volkan Canalioğlu, 1 Nolu Yol-İş Sendikası ile KESK’i ziyaret etti.

Chp İktidarı İle Taşeronluk Kalkacak
Çalışanlarla bir araya gelen Canalioğlu, iktidara geldiklerinde işçi ve işverenin haklarını teslim edeceklerini belirterek “Bütün kamu kurumları taşeron işçi çalıştırıyor. Yani ömür boyu asgari ücrete talim demek. Biz CHP olarak taşeron işçiliği kaldıracağız” dedi.

Parti olarak her zaman çalışanın yanında olduklarını ifade eden Canalioğlu “Biz CHP olarak sosyal devleti getirmeye talibiz. İktidara geldiğimizde ilk 4 ay içinde yapacağımız icraatlardan biri de taşeronluğu kaldırmak olacaktır. Tüm sivil toplum örgütleri, sendikalar ve onların temsilcileri, üniversitelerin de katkıları ile sabahlara kadar çalışarak, her kesimden gelen bilgiler doğrultusunda bu projeleri hazırladık. Birlikte çalışacağımızı ve sorunları çözeceğimizi bilmenizi istiyorum. Herkes kamuda kadrolu olarak çalışacak. Çağdaş köleliğe karşı çıkacağız. Biz işçi ve işverenin hakkını teslim edeceğiz. AKP iktidarı hiçbir proje üretememekte, dedikodu yapmaktadır” diye konuştu.

“Hedef 2023 diyorlar ama çocuklarımız yatağa aç giriyor” diyen Canalioğlu, “Annelerimiz, kadınlarımız ve bacılarımız çocuklarının karınlarını doyuramadıkları için intihar ediyor. CHP iktidarı döneminde hiçbir çocuğumuz yatağa aç girmeyecektir. Çalışan insanımız emekli olduktan sonra yeterli ücreti alamadıklarından dolayı ikinci bir iş bulmak zorunda kalıyorlar. İkinci iş bulan emeklilerimizden yüzde 15 destekleme primi kesiyorlar. İlk 4 ay içinde emeklilerimiz için intibak yasasını çıkartacağız, emeklilerimize milli gelirden pay vereceğiz. Bu hükümet 1 milyon 700 bin öğrenciyi, aileleri ile birlikte 10 milyona yakın insanı perişan etmiştir. Sağlıklı bir sınav yapamamıştır. ÖSYM’nin başındaki kişi halen bu görevdedir. Kendileri ağzından düşürmüyorlar ya. İleri Demokrasi diye. İleri demokrasi olan ülkelerde bu olay yaşansaydı kurumun başkanını bırakın hükümet istifa ederdi” ifadelerini kullandı.

“SPOR’A SİYASETİ BULUŞTIRDILAR”

Canalioğlu, spora siyaset bulaştırıldığını da ifade ederek “Trabzon halkına söyleyecek sözleri yok. Trabzonsporumuz üzerinden siyaset yaptılar ancak şampiyonluğumuzun çalınmasına göz yumdular. Başbakan açık olarak Fenerbahçe’yi işaret ederken, Bakan Özak buna seyirci kaldı. Trabzonspor’un hakkının yenmesine hep seyirci kaldı. Trabzonspor’u şampiyonluktan etti” şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkanı ve Trabzon Milletvekili adayı Volkan Canalioğlu, TOKİ eski başkanının Trabzon’dan milletvekili adayı olduğunu da hatırlatarak “Yaptığı her konuşmada Trabzon’da çok sayıda konutlar yaptığını söylüyor. Yaptıkları konutların yolu yok. Erdoğan Bayraktar devlet yatırımları üzerinden siyaset yapmayı bıraksın. Kendi parası ile mi yaptı bu konutları ? Yolu olmayan hastane, yolu olmayan konutlar yaptılar. Halkın elinden evlerini 70-80 bin liraya aldılar, yaptıkları konutları 150 bin liraya sattılar. Yapılan konutlarda kaliteli malzeme kullanılmadığı için içine giren vatandaşlar, birçok şeyi yeniden yaptırmak zorunda kaldı. ” iddiasında bulundu.

“TRABZON NUFUSUNU KİMİN DÜŞÜRDÜĞÜ ORTADADIR”

Volkan Canalioğlu, Trabzon’un nüfusunu kimin düşürdüğünün ortada olduğunu belirterek “Ben bunlar için fikir fukarası diyorum. Yalan mı? Yine TOKİ eski Başkanı Trabzon’un nüfusunun 200 Bin, milletvekili sayısının da 8’den 6’ya düşmesinin sebebi olarak Benim Belediye Başkanlığım dönemini gösteriyor. Benim görevde olduğum dönemde merkez nüfusu 14 bin artmıştır. Köy ve ilçelerin nüfus azalmıştır. Trabzon 200 Bin kişi göç vermiştir. Neden göç etmiştir insanlar çünkü iş-aş bulamadıkları için göç etmişlerdir. Çok şey yapmışsanız bu insanlar neden göç etmiştir. Esnafı, köylüyü, emekliyi, çalışanı perişan ettiniz. Halkımızın haklarını savunamadınız. 9 yıl el kaldırıp indirdiniz. Vatandaşlarımız da ekmeğini başka illerde aramak için göç etmiştir” ifadelerini kullandı.

"CHP ESERLERİNDE OTURUP CHP‘Yİ ELEŞTİRİYORLAR"

Canalioğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bizden önceki belediye bir şey yapmadı diyorlar. Beni kastediyorlar. El insaf. Bizim yaptırdığımız yeni belediye sarayında oturup bizi eleştiriyorlar. Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde toplanıp bizi eleştiriyorlar. Hamamizade’nin önündeki SSK’ya ait binayı bize devretmediler. 400 bin lira vererek o binayı aldık ve yıktık. Parkları, bahçeleri, spor tesislerini kim yaptı. Yeni yolları kim açtı. 30-40 yıldır çöplerimiz nereye dökülüyordu. Trabzon’da çöp kokusundan gezilmezdi. Bu çöpler ne oldu, nasıl yok oldu. Şu anda yeşil alan olan o bölge hangi belediye başkanı döneminde yapılmıştır. Trabzon halkı artık bunları ciddiye almamaktadır. Biz Trabzon’da 5 yıl barışı, huzuru sağladık, ayırım yapmadık. Şu partidensin, bu partidensin diye hizmette ayırım yapmadık. Çalışanlarımıza baba-abi şevkatiyle yaklaştık. Çok güzel işler yaptık.Bunu herkes biliyor.“

Kaynak: İHA