BDP'liler ile MHP'liler birbirine girdi

İstanbul Küçükçekmece Bağlar Caddesi üzerinde toplanan MHP'li ile BDP'li bir grup birbirlerine girdi.

BDP'liler ile MHP'liler birbirine girdi
İstanbul Küçükçekmece Cennet Mahallesi Bağlar Caddesi üzerinde bulunan seçim bürosunda mitinge gitmek için toplanan MHP'lilerle, o sırada yoldan geçen BDP'liler arasında kavga çıktı. Bir anda patlak veren olayda her iki taraftan da çok sayıda kişi yaralanırken bazı iş yerlerinin de camları kırıldı. Kavgayı duyar duymaz polislerle birlikte olay yerine gelen MHP İlçe Başkanı Yahya Sarı, "Bugün bize yarın herkese halk artık uyansın ve görsün. Bu oyunlar BDP ve AKP tarafından üzerimize oynanan oyunlardır" dedi.

Kavgada başından ve çenesinden yaralan MHP ilçe Yöneticisi Erkan Kurumlu ise; "Bize 30 araçlık bir BDP konvoyu saldırdı. ''Biji Apo, Biji Kürdistane'' solangları atarak bizlere saldırdı. Ben arkadaşlarımı sakin olmaları konusunda uyardım ancak arkadaşlarımıza sopalar taşlar ve bıçaklarla saldırdıkları için kendimizi savunmak durumunda kaldık. Biz burada az kişiydik arkadaşlarımız mitinge gitmişti az kişi olduğumuzu fırsat bilerek bizlere saldırdılar. Sadece beni 20 kişi linç etmeye kalkıştı. Hükümet bunları açılım saf savatları ile cesaretlendirmiştir. Bu cesaretten doğan cüretle bizlere saldırmaktadırlar. Bunun günahı da vebali de hükümetindir. Şuan yaralı arkadaşlarımız var bunlara bir şey olursa bunun hesabını kim verecek" dedi.

Olay yerini güvenlik çemberine alan polis ekipleri, taplanan kalabalığı da dağıtarak ortamın sakinleşmesini sağlarken MHP'liler de seçim bürolarını kapatarak mitinge gitti. Bu arada kavga sırasında olay yerinde kalan ve BDP'lilere ait olduğu öğrenilen bir araç da öfkeli kalabalık tarafından parçalandı. Araçta büyük çapta hasar oluştuğu gözlendi.

Olayın ardından Şahit Caddesi üzerinde toplanan BDP'liler de AK Parti seçim bürosuna doğru yürüdü. Ancak polisin aldığı güvenlik önlemi nedeniyle olay çıkmazken kalabalıkta kendiliğinden dağıldı.