Bakan Şimşek izleyicileri Kütçe selamladı

Beyaz TV'de ekranlara gelen ve Ferda Yıldırım'ın sunduğu 'Oy Pusulası' isimli programa katılan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, programın sonunda vatandaşları Kürtçe sözlerle selamladı.

Bakan Şimşek izleyicileri Kütçe selamladı
Ferda Yıldırım’ın sunduğu ‘Oy Pusulası’ dün akşam Batman’dan canlı yayanla ekranlara gelirken Yıldırım’ın program konuğu ise Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ti. Memleketi olan Batman’dan ülke gündemine dair değerlendirmelerde bulunan Şimşek, bölge halkının sorunlarını da dile getirdi. Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın sıklıkla vurgu yaptığı zorla kepenk kapattırma olayına da değinen Şimşek konuyla ilgili şunları söyledi; “Bir dükkân açtığınız zaman günlük sebze ya da meyve almışsınız. O gün ya da ertesi gün satmak üzere almışsınız. Bir bahane ile size zorla kepenk kapattırılıyor. O sebzeler meyveler bozuluyor. Zaten buradaki halkın büyük bir kısmı fakir, büyük bir kısmı kıt kanaat geçiniyor. Bunların ekonomik özgürlüklerini ellerinden almak, yani onlara zorla kepenk indirtmek, kepenk indirmedikleri zaman onlara belediyece ceza yazmak ki Diyarbakır’da yapıldığını Tarım Bakanımız da söyledi. Bu bir zulümdür. Gelip tehdit ediyorlar, kapatmadıkları zaman bir bahane uydurup ceza kesiyorlar. Kendi halkına bunu reva görenlerin nasıl bir siyaset anlayışı var bunu anlamak da güçlük çekiyorum.”

BAKAN’DAN KÜRTÇE SÜRPRİZİ
Ferda Yıldırım’ın “Programın sonunda Batman halkına Kürtçe bir şeyler söylemek ister misiniz?” demesi üzerine ise Bakan Mehmet Şimşek izleyicileri Kürtçe selamladı. Yıldırım, Maliye Bakanı’ndan sözlerinin tercümesini isteyince Şimşek şunları söyledi; “Herkese selamlarımı iletmek istiyorum, herkese iyi akşamlar diliyorum, herkesten Allah razı olsun”