Tanrıverdi: "Teröre Terörle Cevap Verilmez"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, El Kaide lideri Usame Bin Ladin‘in öldürülmesiyle ilgili olarak, "Teröre terörle cevap verilmez, kan kanla yürümez, uluslararası hukuka uygun hareket edilmeliydi, böyle yok edilmesi, öldürülmesi yanlıştır, kötü bir örnektir" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Manisa milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Meydan Taksi Durağı‘nda taksicilerle kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltıya Hüseyin Tanrıverdi‘nin yanı sıra AK Part Manisa 6. sıra milletvekili adayı Sait Han Bakşi, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Berk Mersinli ve partililer katıldı. Taksicilerle simit yiyip çay içen Tanrıverdi, onların istek ve görüşlerini dinledi. Tanrıverdi, ardından çarşı esnafını gezerek işlerin durumunu sordu. Esnafın kendilerine ileteceği konuların çok önemli

olduğunu ifade eden Tanrıverdi; "O açıdan bugün Meydan Taksi‘de bir araya geldiğimiz esnafımız faizin düşürülmesi ve enflasyon canavarının katledilmesinden memnun oldukları ve ülkede bir güven ortamı oluşmasından mutlu olduklarını belirtmişlerdir. Çevreden de insanlar gelip bize teşekkür edip yola devam etmemizi istiyor. Millet yola devam etmemizi istiyorsa biz de yola devam ederiz" dedi.

BİZ, BELDEN AŞAĞIYA SİYASET YAPMADIK

AK Parti olarak hiçbir zaman belden aşağıya siyaset yapmadıklarını vurgulayan Tanrıverdi, şöyle konuştu: "Hiçbir zaman desteksiz atmadık. Bizim liderimiz dünya lideridir, ana muhalefet lideri ise çarkçıdır, bugün söylediğini yarın yok sayıyor. Yavru muhalefet ise yalnızca bozkurtlarına güvenen bir siyaset anlayışı içerisindedir. Biz insanımıza siyaset yapıyoruz ve onun içindir ki AK Parti 8,5 yılda başarılı olmuş, milletine güven vermiş, ülkenin ekonomik ve siyasi anlamda ilerlemesini sağlamıştır.

Milletimiz bu sefer güven çıtasını daha da yükseltecek ve AK Parti‘yi meclise daha çok milletvekiliyle taşıyacak ve ülkenin daha ileri gitmesini sağlayacaktır. Büyük ülke, güçlü ekonomi, marka şehirler oluşturarak lider ülke Türkiye‘yi meydana getireceğiz. Ben Manisa‘da 8 milletvekili çıkaracak gücü, heyecanı yaptığımız ziyaretlerle gördüm ve bunu başarabileceğimize inanıyorum."

Gazetecilerin El Kaide lideri Usame Bin Ladin‘in öldürülmesiyle ilgili sorularını da yanıtlayan Tanrıverdi, şunları söyledi: "İsteyenin istediği yere, istediği gibi baskın yapamaması lazım. Bunun içinde uluslararası kurum ve kuruluşların koyduğu kuralların işlemesi lazım. Bu noktada özellikle Amerika Birleşik Devletleri çok daha dikkat etmeli, gücüne güvenerek, vahşi saldırılarda bulunmamalı. Diğer ülkelere örnek olmamalı. Özellikle İsrail‘in Filistin‘e saldırısı bunlardan cesaret alan saldırılardır.

Kendini güçlü gören, elinde birtakım savaş aletleri bulunan ülkeler barış ve insanların mutluluğu için çalışmalı, bir hırs ve hınçla, petrol kaynaklarına sahip olabilmek için saldırılarda bulunmamalıdır."

Terörün rengi ne olursa olsun karşı olduklarını belirten Tanrıverdi, sözlerini şöyle sürdürdü: "Terör insanlık dışı bir eylemdir. Hiç kimse teröre örnek olmamalı. Tabii ki Usame Bin Ladin olayı farklı bir olaydır. Amerika Birleşik Devletlerinde böyle bir terör suçu icra etmiş birisi ise hesabı canlı tutularak sorulmalıdır. Hesapsız bırakılmamalıdır ama bunların her biri hukuk çerçevesinde olmalı. Teröre terörle cevap verilmez. Kan kanla yürümez. Uluslararası hukuka uygun hareket edilmeliydi, böyle yok

edilmesi, öldürülmesi yanlıştır, kötü bir örnektir."

Konuşmaların ardından durak taksicilerinden Mestan Aktaş‘ın taksisini kullanan Tanrıverdi, çarşıda bir tur attı. Tanrıverdi, daha sonra çarşı esnafını tek tek gezerek hatırlarını sordu. Girdiği ekmek fırınından aldığı pideleri basın mensuplarına dağıtan Tanrıverdi, bir lokantada nohut yedi.

Kaynak: İHA