‘Olimpik Gün Koşusu‘

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, 2013 yılında, olimpiyatlardan sonra en büyük spor organizasyonu olan 17. Akdeniz Oyunları‘nın Mersin‘de yapılacağını hatırlatarak, "Bütün bu gelişmeler bize hem ülke çapında ve hem de uluslararası çaplı bir heyecanı, coşkuyu ve spor sevgisini beraberinde getirdi" dedi.

‘Olimpik Gün Koşusu‘
Vali Güzeloğlu, 5 Haziran 2011 Pazar günü Türkiye‘de Mersin ile birlikte 9 ilde yapılacak olan ‘Olimpik Gün Koşusu‘ ile ilgili açıklamalarda bulundu. Güzeloğlu, Türkiye‘nin ilk olimpiyat madalyasını kazanan Mersinli Ahmet‘ten atletizmdeki gurur kaynağı olan Avrupa Şampiyonu Nevin Yanıt‘a kadar birçok başarılı sporcuyu yetiştiren ve çok güçlü bir spor altyapısına sahip olan Mersin‘in, son günlerde spor alanında çok özel ve güzel gelişmeler yaşadığını, şu anda kent olarak birinci basketbol liglerinde mücadele eden bayanlarda iki, erkeklerde bir, hentbol liginde de bir takıma sahip olduğunu ve futbolda da Mersin İdman Yurdu Spor Kulübünün Süper Lig‘e çıkma mücadelesinde çok güçlü ve avantajlı bir konuma geldiğini hatırlattı. Güzeloğlu, “Tüm bunların yanı sıra Mersin, 2013 yılında, olimpiyatlardan sonra en büyük spor organizasyonu olan 17. Akdeniz Oyunları‘na ev sahipliği yapacak. Bütün bu gelişmeler bize hem ülke çapında ve hem de uluslararası çaplı bir heyecanı, coşkuyu ve spor sevgisini getirdi. Akdeniz Oyunları‘na aday olmamızla başlayan ve ev sahibi olacağımızın kesinleşmesiyle biten bu süreçte, bizimle yaptıkları işbirliği ve sundukları katkılar için Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi‘ne tüm Mersin adına teşekkür ediyorum. 2013 Akdeniz Oyunları, Türkiye‘nin bu tür organizasyonları yapmak konusundaki gücünün ve geldiği düzeyin çok önemli bir göstergesi olacak. Mersin olarak iddiamız odur ki, 17. Akdeniz Oyunları bugüne kadar yapılmış en görkemli, en güzel ve en güçlü organizasyon olacaktır" diye konuştu.

Bu bağlamda olimpik ruh, olimpizm denilen, uluslararası evrensel değerleri güçlendiren, barışı, kardeşliği, işbirliğini ve bireylerin sporla buluşarak iradesinin gelişmesini gösteren bir yansıma olarak, bu yıl 5 Haziran tarihinde, ‘Olimpik Gün Koşusu‘nun, Mersin ile birlikte Türkiye‘de 9 ilde gerçekleştirileceğini ifade eden Güzeloğlu, şöyle devam etti; "Sembolik olarak 3 kilometrelik bir parkurda özellikle olimpik ruhun ve sporla gelen barış ve kardeşliğin yansımasını geniş bir kitleyle paylaşacağız. 2013 Akdeniz Oyunları‘na da çok iyi bir ev sahipliği yapacak olan Mersin‘in, bu organizasyonun gerçekleştirileceği ülke çapındaki 9 ilden biri olarak seçilmesinden dolayı gurur duyuyoruz. Konuyla ilgili olarak Milli Olimpiyat Komitesi Yönetim Kurulu üyeleri ve ilgili kurum amirlerimizle değerlendirme toplantımızı yaptık ve tüm hazırlıklarımızı tamamladık."

5 Haziran 2011 Pazar günü, spor yapmak isteyen herkesi bu coşkuyu yaşamaya davet eden Güzeloğlu, "5 Haziran günü olimpizm ruhu, heyecanı ve bayrağı Mersin‘de dalgalanacak, bu coşku Mersin‘de tüm Türkiye‘ye oradan da tüm dünyaya yayılacaktır. Bu organizasyonun Mersin‘de gerçekleştirilmesine yönelik katkılarından dolayı Milli Olimpiyat Komitesi‘ne teşekkür ediyorum. Türkiye‘nin çok önemli bir büyükşehri ve dışarıya açılan penceresi olan Mersin‘in bugüne kadar tarım, ticaret, sanayi ve turizm kenti kimliğinin yanı sıra artık ciddi bir spor altyapısına sahip, olimpik heyecanı ve olimpizm ruhunu hissetmiş uluslararası bir spor kenti olacağının altını çizmek istiyorum" dedi.

Kaynak: İHA