Okü’Nün Şenliği Mehteranla Açıldı
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Bahar ve Spor Şenliği başladı. halkın katılımı ile gerçekleştirilecek olan ve 3, 4, 5 Mayıs 2011 tarihlerinde yapılacak olan şenlikler, Osmaniye Belediyesi Mehter Takımı konseri ile start aldı.

Konuşmasında öğrencilere de seslenen Büyükalaca; “Yoğun geçen bir yılın ardından, final sınavlarınız öncesinde sizlere güzel bir şenlik armağan etmek düşüncesindeyiz. Sizlerin de üniversite öğrencisine yakışan tavrınızla, hem bizler ve hem de Osmaniyelileri gururlandırarak, daha çok çalışıp daha çok üreterek, yeni dönem için enerji ve moral depolayabileceğiniz bu üç günde, güzel vakit geçirmenizi diliyorum” şeklinde konuştu. Organizasyonun görünen yüzünün arkasında yoğun bir çalışma ve gayret yattığını belirten Büyükalaca, şenliğin gerçekleştirilmesinde özverili bir şekilde çalışan, katkı koyan üniversite personeline ve öğrencilere de teşekkür etti. Konuşmanın ardından oluşturulan kortej ile Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüyüş yapıldı. Burada Osmaniye Belediyesi Mehter takımı da mini bir konser verdi.
OKÜ Karacaoğlan Yerleşkesi’ndeki Şenlik Alanı’nda başlayacak olan 3.Bahar ve Spor Şenliği süresince çeşitli spor dallarında düzenlenecek olan turnuvalar, müziğin farklı dallarının sergileneceği konserlerin yanı sıra, OKÜ Kulüpleri de hazırladıkları programlarla şenlik takvimindeki yerlerini alacaklar. Tanıtım stantlarının da yer alacağı Şenlik Alanı’nda, Üniversitenin bölüm ve programları da kendi hazırladıkları ürünleri konuklara tanıtacak. Şenlik Alanındaki Lunaparkta eğlenme fırsatı bulacak olan konuklar ise, Üniversite’yi daha da yakından tanıma fırsatı bulacak. OKÜ şenlikleri 5 Mayıs 2011 Perşembe günü sevilen sanatçı Feridun Düzağaç’ın konseri ile sona erecek.
