Kayıtlı İstihdamın Desteklenmesi Eğitimi Başladı

Sosyal Güvenlik Kurumu ve Avrupa Birliği’nin ortaklaşa yürüttüğü ‘Kayıtlı İstihdamın Teşviki Projesi’ eğitim seminerleri bu gün başladı. Eğitim seminerinde konuşan proje koordinatörü ve SGK uzmanı Vural Dur, “Kayıt dışı istihdamın sadece merkezden verilen talimatlarla çözülemeyeceği net bir şekilde ortaya çıktı” dedi.

Kayıtlı İstihdamın Desteklenmesi Eğitimi Başladı
Eğitim seminerine SGK İl Müdürü Mehmet Kır ile birlikte projeye sosyal paydaşlar olarak katkı veren kurumların temsilcileri de katıldı. Seminerin açılış konuşmasını yapan SGK İl Müdürü Mehmet Kır, Kayıt dışı istihdamla mücadele yerine, kayıt dışı istihdamın desteklenmesinin amaçlandığını belirterek, seminerin faydalı olacağına inandığını bildirdi.

SGK Uzmanı Vural Dur ise yaptığı konuşmasında, projenin yüzde 85’inin Avrupa Birliği tarafından geriye kalan yüzde 15’lik bölümünün ise SGK Genel Müdürlüğü tarafından karşılandığını bildirdi. Kayıt dışı istihdamla mücadelede son yıllarda yeni bir yaklaşım ortaya konulduğunu açıklayan Dur, “Teftiş yerine rehberliği, ceza ve cezalandırma yerine ise teşvik etme ortaya çıktı. Bu yaklaşım, projenin asıl amacını ortaya çıkarıyor” dedi.

Dur, kayıt dışı sorununun sadece merkezden verilecek talimatlarla çözülemeyeceğinin net bir şekilde ortaya çıktığını bildiren Dur, eğitim seminerlerinin bu nedenle düzenlendiğini bildirdi.

Kaynak: İHA