Emniyet müdüründen BDP'lilere şok soru

Muş'ta Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) tarafından düzenlenen seçim mitinginde olaylar çıktı.

Emniyet müdüründen BDP'lilere şok soru
Muş'ta vatandaşın çocuklarını ellerine taş tutuşturarak mahalle aralarına bırakan BDP'li grupla tartışan Emniyet Müdürü, gruptakilere manidar bir soru sordu.

MUŞ’ta BDP’nin desteklediği bağımsız milletvekili adayları Sırrı Sakık ve Demir Çelik’in düzenlediği miting sonrası olaylar çıktı.

Polise taş atan çocukları BDP Muş Merkez İlçe Başkanı Ali Erol’a gösteren Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü Ersan Özkan, "Kendi çocuklarınızı getirip polisin karşısına çıkarmıyorsunuz. Fakat başkasının çocuğunu getirip bize taş attırıyorsunuz. Bu ayıp değil mi?" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen 30 Nisan’da konuşma yaptığı Belediye Meydanı’nda bugün saat 13.00’da bir miting düzenleyen Sırrı Sakık ile Demir Çelik, yaklaşık 2 bin kişiye hitap etti. Başbakan Erdoğan’ın sözlerine yanıt veren Sırrı Sakık, "Sayın Abdullah Öcalan’ın bizim üzerimizde çok hakkı vardır. KCK’nın da PKK’nın da üzerinde hakkı olduğu gibi. Sayın Abdullah Öcalan bizim için önemli ve etkili biridir. Milli Güvenlik Kurulu bölgeye 15 bin imam göndermiş. Bu imamlar bizim dağda ölen gerillamızın cenazesini yıkıyorsa biz onun arkasında namaz kılarız. Fakat bunu yapmıyorlarsa ne o imamı, ne de o cemaati tanımayız. Biz abdest almayı biliriz. Sayın Başbakan Milli Güvenlik Kuruluna abdest almayı öğretsin" diye konuştu.

Yaklaşık iki saat süren mitingin ardından BDP’liler alandan ayrılırken, 500 kişilik bir grup Atatürk Bulvarından Karayolları istikametine doğru gitmeye başladı. Polis, yapılan anonslara rağmen dağılmayan ve kendilerine taş atan gruba basınçılı su ve biber gazı ile müdahale etti. Sivil ve resmi polislerin müdahale ettiği grupta 8 kişi gözaltına alındı. Çoğunluğunu çocuk ve gençlerin oluşturduğu grup ara sokaklara kaçarak izlerini kaybettirdi.

Gruba müdahale eden Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü Ersan Özkan yanına gittiği BDP Merkez İlçe Başkanı Ali Erol’a, "Neden bu çocukları buraya getiriyorsunuz? Kendi çocuklarınızı getirip polisin karşısına çıkarmıyorsunuz. Fakat başkasının çocuğunu getirip bize taş attırıyorsunuz. Bu ayıp değil mi?" dedi. Ali Erol da, "Alın polisi gidin buradan. Siz çıkın biz çocukları çekeriz" karşılığını verdi.