Dubai’De Bursa Rüzgarı

Ortadoğu’nun en büyük turizm fuarlarından olan Arabian Travel Market (ATM) Dubai Fuarı’nda Bursa rüzgarı esiyor.

Dubai’De Bursa Rüzgarı
Ortadoğu’nun en büyük turizm fuarlarından olan Arabian Travel Market (ATM) Dubai Fuarı’nda Bursa rüzgarı esiyor.

Ortadoğu’nun en büyük turizm fuarı olan ATM Dubai Fuarı, ziyaretçilerine kapılarını açtı. Türkiye’nin 600 metrekarelik stant alanıyla yer aldığı fuarda, Bursa yine Arapların ilgi odağı oldu.

Her yıl çok sayıda Arap turisti ağırlayan Bursa, Ortadoğu’nun en büyük turizm fuarlarından olan ATM Dubai Fuarı’nda ziyaretçilerin büyük ilgisiyle karşılaştı. 20 bin metrekarelik alan üzerine kurulan fuarda, Bursa tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini tanıttı.

Bursa Valiliği Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği öncülüğünde hazırlanan Bursa standında, Uludağ ve termal kaynaklar başta olmak üzere, kentin tarihi ve kültürel mekanları tanıtıldı. Fuara, Bursa’dan Vali Yardımcısı Mustafa Karslıoğlu ile sektör temsilcileri katıldı.

Türkiye‘nin 600 metrekarelik stant alanı ile Dubai Kültür ve Tanıtma Müşavirliği tarafından temsil edildiği fuara, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED), Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) ve Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) da katıldı.

Karslıoğlu, fuarda ziyaretçilerin ilgisinden memnun olduklarını belirterek, "Arap turistler Bursa’yı zaten yakından tanıyor. Fuarda aynı ilgiyi görmek bizleri çok mutlu etti. Bu fuarla zaten mevcut olan Arap turist sayısını daha da artırmayı ve turizm talebini çok daha yükseklere taşımayı hedefliyoruz." dedi.

Fuarın bu yılki ana temaları arasında ise lüks seyahat sektörü, kruvaziyer turizmi, havacılık, Orta Doğu, turizm trendleri, teknoloji ve online pazarlama gibi konular bulunuyor. Geçtiğimiz yıl 69 ülke ve 57 ulusal turizm örgütünün katıldığı fuarda, ziyaretçi sayısı da 22 bin olarak açıklanmıştı. ATM Dubai Turizm Fuarı, 5 Mayıs’ta sona erecek.