Çubuk Belediyesi, Aydın‘da İlçeyi Tanıtacak

Çubuk Belediyesi Aydın‘ın Sultanhisar ilçesinde düzenlenecek ‘Nysa Uluslararası Festivali‘nde stand açacak.

Çubuk Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinlik çerçevesinde aralarında yerel sanatçılar, folklor grubu, Çubuk agat taşı işlemecisi ve turşucuların da bulunduğu heyet Çubuk‘tan Aydın‘ın Sultanhisar ilçesine gitti. Çubuk Belediyesi Başkan Yardımcısı Hacı Çelebi ve beraberindeki heyet, Sultanhisar Belediye Başkanı Ertekin Ünal‘ın özel daveti üzerine, 29 Nisan ve 2 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen ‘Nysa Uluslararası Festivali‘ne katılmak üzere Çubuk‘tan hareket etti.

Grubun ilçeden hareketinde konuşan Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, heyetin Sultanhisar‘da düzenlenecek festivalde Ankara‘yı ve Çubuk‘u tanıtacağını söyledi. Ziyarette öğrencilerin folklor gösterileri, resim sergisi ve festival alının da açılacak stantta, ilçenin yöresel ürünleri ile tarihi, turistik ve ekonomik değerlerinin tanıtılacağını vurgulayan Başkan Özden, yapılan etkinlikteki amacın iki yöre ve şehirlerarasındaki ekonomik ve sosyal ilişkilerin geliştirilmesi olduğunun altını çizdi.

İlçelerini sadece Ankara‘da değil, tüm yurtta tanıtmayı hedeflediklerini kaydeden Başkan Özden, "Festival süresince ilçemizi ve değerlerimizi tanıtacak ekibin başında Başkan Yardımcım Hacı Çelebi ve meclis üyemiz Ömer Aydın‘ın bulunacak. Ayrıca ekipte Kültür ve Sosyal İşler Müdürümüz Aysel Neşeli, Hayri Aslan Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Ayhan Gökmen, öğrencilerden oluşan folklor grubu ve hocası, Turşucular Kooperatifi Başkanı Hasan Hüseyin Beni ve Yönetimi Hacıali Koç ile Çubuk agat

taşı işlemecileri, yerel sanatçılarımızdan Ahmet Yılmaz ve Serhat Yalım‘dan oluşan bir heyet bulunuyor" dedi.

Festival süresince açılacak stantta ziyaretçilere, ilçe ile ilgili el broşürleri dağıtılacak ve Çubuk turşusu ikram edilecek. Ayrıca Çubuk agat taşı ve ilçe ile ilgili resimden oluşacak birde sergi açılacak.

Kaynak: İHA