Cihaner, Savcı Sarıkaya'yı ucubeye benzetti

Cihaner, savcı Sarıkaya'yı ucubeye benzetti

Cihaner, Savcı Sarıkaya'yı ucubeye benzetti
Ergenekon davası sanığı ve CHP Denizli milletvekili adayı İlhan Cihaner “Ferhat Sarıkaya'yı görevden alan AKP iktidarıdır. Onu iade eden de AKP'dir.” dedi.

Habertürk TV ekranlarında yayınlanan ‘Söz Sende’ye katılan Cihaner Balçiçek İlter’in sorularını yanıtladı. Savcı Ferhat Sarıkaya’nın Ankara Cumhuriyet Savcılığına atanmasını değerlendiren İlhan Cihaner “Ferhat Sarıkaya'yı görevden alan AKP iktidarıdır. Onu iade eden de AKP'dir. Onun mağduriyetini siyasi malzeme olarak kullanan da onlar.” dedi.

Savcı Ferhat Sarıkaya’yı Kars’ta ki heykelle benzeten Cihaner sözlerine şöyle devam etti; “Aynen Kars'taki heykel gibi “Diken de kendileri yıkan da kendileri”. Faili oldukları eylemlerden bile kendilerine mağduriyet devşiriyorlar. Önceki HSYK Başkanı şöyle dedi: “Herkes Ferhat Sarıkaya iddianameden dolayı görevden alındı diye biliyor ama, biz onu uygunsuz ilişkileri nedeniyle görevden aldık.” Kişisel kanaatim yapılan eylem çok ağır bir yaptırımdı. Niye alındı görevden ve niye iade edildi? AKP'li Adalet Bakanı müfettiş görevlendirdi. Müfettiş gitti soruşturma yaptı. Bu rapor dönemin Adalet Bakanı'na bağlı Ceza İşleri Genel Müdürü tarafından görevden alınma talebiyle kurula gönderildi. Kurulda oylandı. Madem yanlıştı o zaman da tıkasalardı.”diye konuştu.

BEYAZ GAZETE