Bitlisli Kadınlar Girişimcilik Kursunu Tamamladı

Bitlis Kalkınma Vakfı (BİKAV) tarafından başlatılan ‘Kadın İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programına’ katılan 120 bayan kursiyer, 5 aylık eğitimlerini tamamladı.

Bitlis Kalkınma Vakfı (BİKAV) tarafından başlatılan ‘Kadın İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programına’ katılan 120 bayan kursiyer, 5 aylık eğitimlerini tamamladı.

    Aralık 2010 tarihinde Avrupa Birliği (AB) ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından hibe desteği sunulan projeye 40’ar kişilik 3 grup halinde katılım gösteren 120 kadın, Hanım Eli Projesi ile girişimcilik konusunda eğitim aldı.

    Bitlis Eren Üniversitesi Tatvan Meslek Yüksekokulu‘nda başlanan eğitimlerde kadınlar, gıda işleme konularına olan ilgileri, oturdukları mahalleler ve eğitim düzeyleri gibi özellikler dikkate alınarak 3 gruba ayrıldığını belirten BİKAV Başkanı Beşir Ceylan, kursiyerlerin eğitimleri özümsemelerinden memnun olduklarını söyledi.

    120 bayan kursiyere eğitim veren ve tecrübelerini aktaran Bitlis Eren Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Halil Çerçi, Gıda İşleme Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hakan Sancak, Sağlık Yüksekokulu Beslenme ve Diyetetik Bölümünden Öğretim Görevlisi Mustafa Şamil Argun, Yönetim ve Organizasyon Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi İlhan Çeliker ve Öğretim Görevlisi Kazım Koç’a desteklerinden ötürü teşekkür etti.

    Kadınların aldıkları eğitimle Bitlis’in ekonomik varlıklarının etkin kullanımında öncü rol alacağına inandığını belirten Gıda İşleme Bölüm Başkanı Yard. Doç. Dr. Hakan Sancak ise “Bitlis Eren Üniversitesi Tatvan Meslek Yüksekokulu‘nda verdiğimiz eğitimlerde kadınlar, gıda işleme konularına olan ilgileri, oturdukları mahalleler ve eğitim düzeyleri gibi özellikler dikkate alınarak 3 gruba ayrıldı. Kursiyerlerimizin eğitimleri özümseyerek başarı bir şeklide tamamlamaları bizleri son derece mutlu etti. 5 aylık süre zarfında aldıkları eğitimle kadınlarımızın zaten başarılı oldukları alanda daha da başarılı olacaklarına inanıyorum. Bundan sonraki çalışma hayatlarında kendilerine başarılar diliyorum.” dedi.

    Kadın girişimcilerden Gülşen Kumandaveren de 5 aylık girişimcilik kursuyla günlük hayatta yapmış oldukları işlerin püf noktalarını öğrendiklerini ve bu sayede alacakları katılım sertifikalarıyla bundan sonra ev ekonomilerine katkı sağlayabilecekleri için mutlu olduklarını ifade etti.