Beşir Ayvazoğlu Sivas‘ta

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Gazeteci Yazar Beşir Ayvazoğlu ile birlikte, Sivas Belediyesi tarafından restore edilen tarihi eserlerde incelemelerde bulundu.

Beşir Ayvazoğlu Sivas‘ta
İlk olarak Behrampaşa Hanını gezen Doğan Ürgüp ve Ayvazoğlu, burada Sivas Belediyesi Yapı Kontrol Müdürü Kasım Törnük‘ten yenileme çalışmaları hakkında bilgiler aldı. Daha sonra geçtiğimiz yıl çevre düzenlemesi yapılan Arap Şeyh Türbesini ziyaret eden heyet, Sivas Belediyesi tarafından yenileme çalışmaları devam eden Çorapçı Hanını gezdi. Buradaki incelemelerin ardından, yenileme tamamlanma aşamasına gelen Kolağası Konağı‘na geçen Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ve Beşir Ayvazoğlu konak hakkında yetkililerden bilgiler aldı. Gezi ve incelemelerin ardından bir açıklama yapan Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Gazeteci Yazar Beşir Ayvazoğlu‘nu Sivas‘ta misafir etmekten dolayı duyduğu memnuniyetini dile getirdi.

Sivas‘ın tarihini ve kültürünü yansıtan tarihi eserlerin önemine değinen Gazeteci Yazar Beşir Ayvazoğlu ise Sivas Belediyesi tarafından tarihi eserlerde yapılan yenileme çalışmalarını yerinde gördüklerini belirterek, çalışmalar dolayısıyla Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp‘e teşekkür etti.

Kaynak: İHA