3 Mayıs Türkçüler Günü Kutlamaları Başladı

3 Mayıs Türkçüler Günü nedeniyle Türk Ocakları tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu. Anıt önünde açıklama yapan Türk Ocakları Kayseri Şube Başkanı Harun Ülger, “Çeteye Ergenekon Destanı’nın ismini veren zihniyet Türk kimliğine de hakaret etmiştir” dedi.

3 Mayıs Türkçüler Günü Kutlamaları Başladı
3 Mayıs Türkçüler Günü nedeniyle Türk Ocakları ve üyeleri tarafından Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk konularak, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törende bir açıklama yapan Türk Ocakları Kayseri Şube Başkanı Harun Ülger, “Bu gün 3 Mayıs Türkçüler günü nedeniyle Atatürk anıtına çelenk koyuyoruz. 3 Mayıs 1944 Türk milliyetçiliği hareketinin dönüm noktasıdır. Bu tarihte kendi vatanında milletine olan bağlılığını ifade eden insanlar maalesef bu sevgisinin bedelini en ağır şekilde ödemiştir. Bu nedenle 3 Mayıs, 1945 yılından itibaren Türkçüler Günü olarak kutlanmaktadır” dedi.

“Her milletin kendisine has milli ve manevi kutsalları vardır” diyen Ülger, “Son zamanlarda Türk Milleti’nin kutsallarına planlı bir saldırı başlatılmış bulunuyor. Geçtiğimiz yıllarda ortaya atılan ve günümüzde halen davası süren bir çete davasına, geçmişimize ait tarihin derin izlerini taşıyan Ergenekon Destanı’nın adını veren zihniyet ne yazık ki Türklüğümüzü temsil eden, Türk kimliğini ve bilincini yansıtan Bozkurt sembolüne de dil uzatmıştır” diye konuştu.

Atatürk Anıtı’ndaki törene katılanlar açıklama sonrasında hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: İHA