19 Yılda 6 Şampiyonluk Yaşadı

Bölgesel Amatör Lig 8. Grup’ta şampiyon olarak 3. Lig’e yükselen Aydınspor 1923’ün 38 yaşındaki kaptanı Cahit Paşa 19 yıllık futbol hayatında giydiği 15 farklı formada 6 kez şampiyonluk yaşayarak erişilmesi zor bir istatistiğe imza attı.

19 Yılda 6 Şampiyonluk Yaşadı
Yurtiçinde 15 farklı takımda ve Kuzey İrlanda Premier Ligi’nde FC Portadown takımında yüzlerce maça çıkan Cahit Paşa bu yıl Aydınspor 1923 formasıyla oynadığı 21 maçta gol atamamasına rağmen günümüz futbolunda en fazla koşulması ve mücadele verilmesi gereken bölgelerden biri olan ön liberoda büyük mücadele sergileyerek gençlere örnek oldu.

Formalarını giydiği Yeni Bornovaspor, Kuşadasıspor, Siirtspor, Karşıyaka, kartalspor ve Aydınspor 1923 formalarıyla şampiyonluk yaşayan Cahit Paşa yaptığı açıklamada Aydınspor 1923 ile yaşadığı şampiyonluğunun yerinin ayrı olduğunu söyledi.

Futbol hayatının son döneminde Aydınspor 1923’te büyük bir mutluluk yaşadığını kaydeden Paşa, “Aydınspor 1923, inşallah üst üste şampiyonluklar kazanarak Süper Lig’e kadar çıkar. Aydın’a böyle bir sevinç yaşattığımız için takım olarak gururluyuz” dedi.

AYAĞIM, GİTTİĞİM TAKIMLARA UĞURLU GELİYOR

Futbol hayatında 6 defa şampiyonluk yaşasa da bir çok kez final maçlarını kaybeden takımların kadrosunda da bulunduğunu belirten Paşa, “Konyaspor formasını giyerken 2 defa Süper Lig’e çıkma maçlarında Altay ve Diyarbakır’a kaybettik. Gölcükspor forması giydiğimde de Alibeyköyspor’a finalde kaybettik. Futbol hayatım hep şampiyonluk stresiyle geçti. Ancak gittiğim her takıma ayağım uğurlu geldi ve şampiyonluk stresine rağmen büyük mutluluklar yaşadım” diye konuştu.

Öte yandan, Kuzey İrlanda’da oynayan ilk ve tek Türk futbolcu ünvanını elinde bulunduran Aydınspor 1923’ün kaptanı, “Kuzey İrlanda’da oynarken, beni Kırşehirspor’a başkan olan İbrahim Kaya Türkiye’ye çağırdı. Kendisini kıramadım” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA