Uçurtma Ustası Oldular

Kartepe Belediyesi ile KOÜ Sivil Havacılık Yüksek Okulu işbirliğinde gerçekleşen sosyal proje kapsamında rehabilitasyon merkezinde kalan bayanlar uçurtma yapma kursuna katılarak birer uçurtma ustası sertifikası almaya hak kazandılar.

Uçurtma Ustası Oldular
Bu yıl üçüncü kez düzenlenen uçurtma yapma kurslarından Suadiye Cemal Doğan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kalan bayanlar faydalandı. Yaz aylarının eğlencesi olan uçurtma zevkini yaşatmak adına yürütülen proje kapsamında geçen yıl 200 dolayında ilköğretim okulu öğrencisi eğitim alabilmişti. Bu yıl da Kartepe Belediyesi, KOÜ Sivil Havacılık Yüksek Okulu ile işbirliği çerçevesinde 10 üniversiteli genç rehabilitasyon merkezinden gelen 20 bayanı birer uçurtma ustası yapmak için kollarını sıvadı.

Arslanbey Yerleşkesi‘nde 3 çıtalı standart Türk uçurtması yapma kursuna katılan bayanlar eğitmenler nezaretinde kendi uçurtmalarını yaparken çok mutlu oldukları gözlendi. Kurs sonunda bayanlara Kartepe Belediye Başkanı ve KOÜ Sivil Havacılık Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Erhan Bütün tarafından birer uçurtma ustası sertifikası verildi. Başkan Karabalık sertifika töreninin ardından KOÜ Sivil Havacılık Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Erhan Bütün’e sosyal projeye verdiği katkılardan teşekkür plaketi verdi.

Kaynak: İHA