Kılıçdaroğlu İzmirlilere Seslendi

Yurt çapında mitinglerini sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Amasya mitinginden sonra İzmir‘e gelerek yağmur altında bekleyen yaklaşık 150 bin kişiye seslendi.

Kılıçdaroğlu İzmirlilere Seslendi
Konuşmasının çoğunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan‘ı hedef alan Kılıçdaroğlu, "Recep beyin kimyasını bozdum, şifresini çözdüm" dedi. Başbakan Kemal sloganları eşliğinde sahneye çıkan CHP lideri Kılıçdaroğlu şunları söyledi: "Bir şey söyleyeceğim ama Recep bey kızacak. O zaman söyleyelim. Allah‘ına kurban İzmir. Aydınların, yiğitlerin, güzel insanların kenti İzmir. Sizlerle birlikte olmaktan son derece mutluyum. Size Amasyalı kardeşlerimizin selamını getirdim. İzmir, Türkiye‘nin incisi, aydınların

yaşadığı, üniversitelerin olduğu şehir. İzmir insanların özgürce nefes aldığı bir kenttir. Bu nedenle AKP tarafından hazmedilemiyor. ‘Nasıl olur da İzmirliye nefes aldırmayız‘ diye çalışıyorlar. Baskıya, şiddete izin verecek misiniz? İzmir ilk kurşunun atıldığı kent. Hasan Tahsinlerin kenti. Elbetteki hazmedemiyorlar ama ben 13 Haziran‘da sizin verdiğiniz yetkiyle sindireceğim. Özgürlüğü yaşamak, teneffüs etmek istiyoruz. Bütün ülkeyi askeri yönetim gibi, OHAL gibi yönetiyorlar. Sabahın köründe

evler basılıyor. Mustafa Balbay ne yaptı? Yazı yazdı. Yazı yazmanın suç olduğu bir ülkedeyiz. Sen daha yazılmamış kitapları imha eden bir ülkenin Başbakanısın. Bu ayıp iktidarın ayıbıdır. Engelleri tamamını yıkacağız, düşünceyi özgür kılacağız. Özgür ülkeyi getireceğiz."

"TÜRKİYE DIŞ POLİTİKADA YALNIZ KALDI"

"Bugün dış politika uzmana kesilmiş. Sen Rasmussen‘e tıpış tıpış oy verdin. Erdoğan kullanılıyor. Ortadoğu‘da Kafkaslar‘da AB ve ABD tarafından dışlandın. Türkiye, İran için Brezilya ile birlikte aracı olacaktı. Yalnız bırakıldı."

"Türkiye‘de her 4 çocuktan birisi yatağa aç giriyor. 21. yüzyıl Türkiye‘sinde bu ayıp onların ayıbı. Bu ayıp oturup ahkam kesenlerin ayıbıdır. Her alanda her konuda projelerimiz var. Sorunları bitirecek güçlü kadrolarımız var. Biz size inanıyoruz. Sizde bize güvenin. Bir konuda endişe etmeyin. AKP‘yi silkeleyeceğiz. Recep Tayyip Erdoğan‘ın kimyasını bozdum, şifresini çözdüm" diyen Kılıçdaroğlu, "Bir şeyden emin olmanızı istiyorum. CHP‘nin oyları yükselişte. AKP‘nin oyları düşüşte 12 Haziran‘a kadar bütün

yurtseverlere sesleniyorum. Günde 16 saat çalışıyorum. Sizden sadece 10 dakika çalışmanızı istiyorum. Komşunuzu, arkadaşınıza iktidarın yapamadıklarını anlatın. Lokantada, parkta konuşun. ‘Açlık, yoksulluk, işsizlik var‘ deyin. Aydınlık Türkiye‘ye hep beraber girelim. Sırça köşklerde oturmuyorum, gemilerim yok. Sizden birisiyim. Sizin gibi emek harcayan birisiyim" dedi.

"BUNLAR BEREKETSİZ"

"AKP‘nin gölgesini silkeliyorum. Tabii ben ‘AKP‘nin gölgesini silkeliyorum‘ derken dallarını da siz silkeleyeceksiniz söz mü? Bir şeye dikkat etmenizi istiyorum. Yukarıdan elma, armut gibi meyve düşmesini beklemeyin. Dikkatli olun her an Recep düşebilir. Bunların ağacı bir meyve vermez. Bunlarda bereket yok. Yoksulluk, yolsuzluk bunlarda. Yurtdışından ithal kurbanlık koyun gelir mi? Bereketin olduğu yerde özgürlük kardeşlik şiddet değil dostluk vardır."

"KADINLARA EN AZ 600 LİRA MAAŞ"

"Annelere seçme seçilme hakkını veren parti CHP‘dir. Bu dönem CHP tarihinde en az 38 kadın parlamentoda olacak. Aslanlar gibi çıkıp sizin hakkınızı savunacak. 12 milyon yoksul insanımızı olduğunu biliyoruz. Yüzde 1400 oranında kadına yönelik şiddet var. Barışın, özgürlüğün olduğu bir Türkiye istiyoruz. Anneler; sizler istiyoruz ki çocuklarınızı güler yüzle umutla gönderin. Yemediniz yedirdiniz. Annelere şimdi ekonomik özgürlük getiriceğiz en az 600 lira yatıracağız. Şiddete uğramayacak mutlu bir aile

oluşturacağız. Bize kaynak nasıl bulacaksınız diye soruyorlar. Bizim kaynağımız AKP genel merkezine giden hortumları keseceğiz."

"DERSHANE GARABETİNİ BİTİRECEĞİZ"

"Eğitim politikamız çığır açacak. Dershane garabetini de bitireceğiz. Hiç endişe etmeyin. Çocukar tam gün okula gidecekler. Okul öncesi eğitimi getireceğiz. Devlet okullarında katkı payını kaldıracağız. Hem ‘parasız eğitim‘ diyorlar hem de katkı parası alıyorlar"

"ASKERLİĞİ AŞAMALI OLARAK 6 AYA İNDİRECEĞİZ"

"Gençlerin askerlik süresini 9 aya, aşamalı olarak 6 aya indireceğiz. Gençler ekonomiye katkıda bulunacak. Ben bunu söylediğim zaman Recep bey ‘gençler 9 ay yaparsa memleketi kim savunacak‘ diye sordu. Recep bey senin oğlun Burdur‘da 21 gün askerlik yaptığı zaman vatanı savunmak aklına gelmedi de vatandaşın oğlu askere giderken mi aklına geliyor. Hasan Tahsinlerin olduğu yerde yeri geldiğinde 9 yıl da askerlik yaparız biz."

"81 İLİ DOLAŞACAĞIM"

"Hakkari‘ye gittim Recep bey duysun. Recep beyin ezberini bozdum. ‘Sivas‘ın ötesine gidemezsin‘ demişti. Sivas‘ın ötesine gittik. Anadolu‘nun bağrına gittik. Bitlis‘e de gittik Diyarbakır‘a da gideceğiz. Hakkari de bizim İzmir de bizim Edirne de bizim Diyarbakır da bizim. Türkiye‘de şu anda bölücülük yapan bir kişi var o da Recep Tayyip Erdoğan. O istediği kadar bölmeye çalışsın biz birleşeceğiz, biz halkız diyeceğiz. 81 ili dolaşacağım."

"CHP‘Yİ BİRİNCİ LİGE ÇIKARIN"

"İzmir bu sezon birinci lige Göztepe‘yi çıkardı. Altınordu 2 . lige yükseldi. 12 Haziran‘da da İzmir‘in gücüyle CHP‘yi birinci lige çıkarmaya hazır mıyız? Siz hazırsanız Kemal kardeşiniz de hazır. Güzel bir ekibimiz var."

"EMEKLİ AYLIĞINDAKİ YÜZDE 15 KESİNTİYİ KALDIRACAĞIZ"

"9 milyon emekliden bir isteğim var. Sizi ikinci sınıf yapan AKP‘ye oy verirseniz sürünmeye devam. Ama birinci sınıf yaşamak istiyorsanız sırtınızı AKP‘ye dönüp yüzünüzü altı oka döneceksiniz. Bütün emeklilere söyleyin. Fire istemiyorum. Emeklileri seviyorum. Emekli geçinemiyor. Çalışmak isterse emekli aylığından yüzde 15 kesiliyor. Allah aşklına çalışanın cezalandırıldığı başka bir ülke var mı? Emekli aylığ n birisiyim" dedi.

"ındaki yüzde 15 kesintiyi kaldıracağız. Üniversite gençleri size sesleniyorum. Üniversitede harçlar kalkacak öğrenciler üniversiteyi ücretsiz okuyacak. Recep beyin sigortaları gene atacak. Efendim diyor ki parayı nerden bulacaksın? Yandaşına yedi göbeğine para var öğrenciye yok."

"ŞİFRECİ BAŞKANIN AR DAMARI ÇATLAMIŞ"

"Annelere bir sözüm daha var. 1 milyon 700 bin çocuğumuz sınavlara girdi, mağdur oldu. Şifreci başkan koltuğunda oturuyor. Bir adamın ar damarı çatlamamışsa o koltukta oturur mu? Demek ki ar damarı çatlamış. Geçen gün bir karikatür vardı beyefendinin yüzünü çizmemişler. Yüzsüz."

MİTİNGDEN NOTLAR

Kemal Kılıçdaroğlu sahneye çıkmadan önce İzmir milletvekili adayları tek tek anons edildi. Sıra 2. bölge birinci sıra adayı Ergenekon tutuklusu gazeteci Mustafa Balbay‘a gelince sahneye aktör Rutkay Aziz çıktı. Balbay‘ın İzmirlilere yazdığı mektupta şu ifadeler yer aldı: "Vatan onu sevenler kadar büyüktür, onu sevenler kadar güçlüdür. Ben buna inanırım. Ben vatandan aldıklarımla değil, vatana verdiklerimle doyarım. Ben 1940 - 1950 tutuklamalarından, 80‘lerin katliamlarından, 2000‘lerin hukuk kıyımından

geliyorum. Böylesine davaları tarihten bilirim. Vatanı sevmenin bedeli neyse onu da öderim. Ben Namık Kemallerden, Hasan Tahsinlerden Abdi İpekçilerden Uğur Mumculardan gelirim. Ben yalnız aydınlık insanların önünde eğilirim. İzmir‘in aydınlık insanları. Verdiğiniz mücadelede saygı ile eğiliyorum. Karanlığın üzerine İzmir gibi doğacağız."

Denizden gelen kayıklarıyla ve balkonlarından seyreden İzmirliler mitinge bayraklarıyla katıldı. Mitingin sonunda Ödemiş‘in Kaymakçı Beldesinden getirilen çiftçi poşusu Kılıçdaroğlu‘na hediye edildi. Binaların çatılarında özel harekat timleri yer aldı.

Kaynak: İHA