Düsiad’Da “Bir Başarı Hikayesi” Konulu Konferans

THY Genel Müdürü Temel Kotil, yurtdışına satış yapmayan şirketlerin başarılı olmayacağını söyledi.

Düzce Sanayici İş Adamları Derneği (DÜSİAD) tarafından düzenlenen “Bir Başarı Hikayesi” konulu konferansa geniş katılımla yapıldı.

Konferansta açılış konuşmasını yapan DÜSİAD Başkanı Eyüp Çakır, “Türkiye 2001 krizinden bu yana gerçekleştirilen siyasi ve iktisadi reformlarla makro ekonomide hayal bile edilemeyecek başarılara imza attı. Artık sadece bizler değil, bütün Dünya küresel krizin Türkiye‘yi teğet geçtiğini kabul etmekte ve gittiğimiz her yerde bu başarının arkasındaki faktörleri sormaktadırlar. Beklentilerimizin üzerine çıkarak rekorlar kıran büyüme oranlarımız, kontrol altına aldığımız enflasyon canavarı ve belki de hepsinden önemlisi Düzce’mizin her köşesinde konuştuğumuz üyelerimizin gözlerindeki ışığı, yarınlara daha da ümitle bakmamızı sağlıyor. Oluşan siyasi istikrar ve onun sonucu olarak ortaya çıkan ekonomik büyüme ülkemizin her alanda önünü açmaktadır” dedi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan THY Genel Müdürü başarının dünyaya açılmak olduğunu belirterek “THY olarak 2011 yılında 1,5 milyar dolar ciro, yaklaşık 35 milyon yolcu hedefledik. Dünyanın birçok noktasında THY olarak oldukça hızlı büyümekteyiz. Daha çok uçuş noktalarımızı arttırıyoruz. Özellikle ABD’den uçuş sayımızı 2‘den 4‘e çıkardık, Güney Amerika seferleri planlayıp Uzakdoğu seferlerini de arttırıyoruz. 2010‘daki performansımızdan dolayı pazarda lider havayolu seçildik. Bizim patronumuz yolcularımızdır. Yolcularımız da pahalı bilet satmamızı istemez. Bir de patronumuza uyarız bizim fiyatımız pazar da oluşmakta. Dolayısıyla rekabet eksenlidir her zaman, rakip havayollarından daha kaliteli, daha ucuz ürün sunan bir hava yoluyuz. Bizim bütün uçaklarımız yeni nesil eski nesil uçağımız bulunmamaktadır. THY olarak filoyu aynı noktadan uçuruyoruz. THY‘nın bu kadar büyümesi, dünya lideri olması, pazar lideri olması bizim global olmamızdan kaynaklanıyor. Şuanda 121 yurtdışı noktasına uçuyoruz. Bu alt yapıyı kurmamızda en büyük destekçimiz olan Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım‘a teşekkür ediyorum” dedi.

Konferansın sonunda Temel Kotil, salonda bulunan protokole THY maket uçakları hediye etti.

Kaynak: İHA