Dünya Süt Gününde Öğrencilere Süt İkramı

Aziziye İlçe Tarım Müdürlüğü Dünya süt günü dolayısıyla ilköğretim okullarını ziyaret ederek süt dağıttılar.

Dünya Süt Gününde Öğrencilere Süt İkramı
Erzurum Aziziye İlçe Tarım Müdürlüğü Dünya Süt Günü dolayısıyla taşımalı eğitim yapılan Eskipolat ve Başçakmak Köyü İlköğretim Okullarında ki öğrencilerle bir araya gelen İl Tarım Müdürlüğü ekipleri sütün önemi hakkında bilgi vererek süt ikramında bulundular.

İlköğretim öğrencilerine sütün önemi hakkında bilgi veren Ziraat Mühendisi Aydan Polat, öğrencilere sağlıklı ve zeki nesiller olabilmeleri için daha fazla süt tüketmeleri gerektiğini konusunda uyarılarda bulundu.

Gıda Kontrolörü Ziraat Mühendisi Semra Keskin ise, öğrencilere üretimden tüketime her ürünün denetim altında olduğunu, tüketicilerin her zaman rahatlıkla ulaşılabildiği Alo 174 Gıda hattının olduğunu bu hatta her türlü olumsuz şartlarda üretim ve tüketim yapılan işyerleri ile ilgili şikâyetlerinin yapılabildiğini ifade etti.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığının süte ve sütçülüğe gereken önemi verdiğini dile getiren Aziziye İlçe Tarım Müdürü Ümit Koç, “Artan ülke nüfusumuzun sağlıklı beslenmesi ve süt sektöründe geçimini sağlayan yetiştiricilerin ekonomik durumlarının iyileştirilmesi amacına yönelik olarak Tarım ve Köyişleri Bakanlığı süte ve sütçülüğe gereken önemi veriyor. Bu tür kampanyalar ile daha sağlıklı nesillerin yetiştirilmesi ve piyasada süt talebinin canlandırılması sağlanabilecektir. Öğrencilere dağıtılmak üzere Aziziye Ziraat Odası Başkanlığı tarafından temin edilen sütler için öğrenciler adına oda başkanı Şahset Karaman’a ve okullarının kapısını sonuna kadar açan bu mutlu birlikteliğe zemin oluşturan ilgili okul müdürleri Recep Kocaman’a teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA