Çözümü istemiyorlar

İstanbul eski valisi Muammer Güler “Çözümden, barıştan, demokrasiden dem vuranların, esasen çözümü arzulamadıklarını, çözüm adı altında başka dayatmalarını öne sürmelerini, Türkiye'nin temel yapısını zorlamak istediklerini görüyorum.” dedi.

Beyaz TV ekranlarında Ferda Yıldırım’ın hazırlayıp sunduğu ‘Oy Pusulası’na canlı yayın konuğu olan Kamu Düzeni Güvenliği eski Müsteşarı ve Ak Parti Mardin Milletvekili adayı Muammer Güler, isim vermeden BDP’yi eleştirdi. Ak Parti’nin Güneydoğu politikası hakkında bilgiler veren Güler, bazı kesimlerin bölgede Ak Parti’nin yeni sivil anayasa hazırlanmasını istemeklerini kaydetti.

DEMOKRASİDEN KORKUYORLAR

Sivil iradenin sandığa yansımaması için bölgede bir çalışma olduğunu bildiren Güler “Demokratik mücadele adına, barış adına, kardeşlik adına söylemlerle eylemler arasında çok büyük bir çelişki görüyoruz. Şimdi bazı partiler bazı adaylar tamamen işi gerginlik politikaları üzerinde sürdürmeye çalışıyorlar. Yani Türkiye’de talep demokrasi gibi gösteriliyor. Ama şiddet, terör, dayatma maalesef hep ortada. Bu bölgede de özellikle şunu belirtmek isterim. İradenin serbestçe sandığa yansımayacağını ve bu işin yansımaması için bir baskı ortamı oluşturulduğunu maalesef görmekteyiz. Bu yolun bir çıkar yolu olmadığını herkesin bilmesini isterim. Terörün asıl amacı insanı yıldırmak, huzursuzluğu tırmandırmak ve bu kaos ortamı içerisinde kendi amaçlarına ulaşmak. Bu bölgede bunun prim yapmayacağını umuyorum.” dedi.

ENGELLEMEK İSTİYORLAR

Bir takım kesimin gerginlik havasından medet umduğunu belirten Muammer Güler “Büyükşehirlerde sansasyonel eylemlere yönelmek, o gerginlik havası içinde bir şeyler beklemek, bunlarda bu bölge insanının gerçekten artık bıktığı ve tepki gösterdiği konular. Ve ben bu bölge insanlarının bunlardan bıktığını ve bu konuda ki tepkilerini sandığa yansıtacaklarını umuyorum, bekliyorum. Ve insanlar serbest iradesiyle sandığa gidebilseler, bunu engelleyici çok çaba var, bunu gözlüyoruz. Bunun tamamen değişeceğini umuyorum. Ama bu demokrasi değil, demokratik mücadele bu değil. Terör başka bir şey, demokrasi bambaşka bir şey. Ak Parti kadroları demokratikleşme çabaları ile milli birlik ve kardeşlik projesi ağırlıklı olmak üzere bir çok alanda demokrasinin standartlarını yükseltici, ileri demokrasi standartlarını oluşturacak, hak ve özgürlükleri genişletecek bir çok düzenlemeyi yaptı.” şeklinde konuştu.

BU YETMEZ

“Bu yetmez” diyen Muammer Güler sözlerine şöyle devam etti;
“Geçmişte konuşulması ve düşünülmesi dahi mümkün olmayan bir çok uygulama şu anda hareket geçirildi. Ama bu yetmiyor. 12 Haziran seçimlerinin en önemli yönü, yeni, sivil,demokrat bir anayasanın yapılmasıdır ki; bence önlenmek istenen budur. Bu bölgede Ak Parti’nin bunu başarması istenmiyor. Çünkü demokrasi istenmiyor, aslında çözüm istenmiyor. Çözümsüzlükte çare aranıyor ki, bunun çıkar yolu olmadığını söylemek isterim. Çözümden, barıştan, demokrasiden dem vuranların, esasen çözümü arzulamadıklarını, çözüm adı altında başka dayatmalarını öne sürmelerini, Türkiye’nin temel yapısını zorlamak istediklerini görüyorum. Ak Parti gerçekten normalleştirmeye ve demokrasiyi getirmeye çalışıyor. Bu işin kesin çözümü demokrasidir. Sivil anayasa bu anlamda vesayeti ve kaosu ortadan kaldıracak; eşit vatandaşlığı gündeme getirecek.”

BEYAZ GAZETE