Bal Üreticilerine Seminer

İzmit Belediyesi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ve Kocaeli Arı Yetiştiricileri Birliği’nin ortaklaşa organize ettiği “Arıcıları Bilgilendirme Semineri” Leyla Atakan Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Bal Üreticilerine Seminer
Etkinliğe İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan ve Kocaeli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hüseyin Yılmaz ile çok sayıda arı yetiştiricisi katıldı. Konusunda uzmanlaşmış isimlerin yer aldığı seminerde bal üretiminin kaliteli ve bilinçli yapılabilmesi için olması gereken koşullar değerlendirildi.

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan da arı yetiştiricilerine hitaben bir konuşma yaptı. Ülkemizdeki doğal kaynaklar ve bitki örtüsünün zenginliğinin üretilen hayvansal gıdalar yönünden büyük etkisi olduğuna dikkati çeken Doğan, “ Bizim başkalarından neyimiz eksik? Küçük hesaplar ülkesi olmamalıyız. Bana göre en iyisi olabiliriz. Önemli olan kaliteyi yakalayacak eğitime ve bilinç seviyesine erişmektir. İmkanlarımız ölçüsünde sizlere bugün örneğini yaşadığımız türden organizasyonlar yapacağız" dedi.

Seminerde İzmit İlçe Tarım Müdür Yardımcısı Deniz Güven, piyasadaki bal satışları ve hijyen konusunda, Ziraat Bankası adına banka yetkilisi Ahmet Değer; Çiftçi desteklemeleri, arcılık kredileri ve arıların sigortalanması konusunda son olarak da Ankara Hacettepe Üniversitesi’nden Yrd.Doç.Dr. Aslı Özkırım Arı hastalıkları ve arı sağlığı konusundaki sunumlarıyla arı üreticilerine önemli bilgiler aktardı.

Kaynak: İHA