Mehmet Akif Koleksiyonu Burdur‘da

2011 Mehmet Akif Ersoy yılı olması nedeniyle Burdur İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü‘nde oluşturulan Mehmet Akif Ersoy Koleksiyonu, Mısırlılar Evi‘nde açıldı. Anadolu‘da ilk kez Burdur‘da açılan Mehmet Akif Ersoy Koleksiyonu‘nda 71 parça yer alıyor.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır, Kültür ve Turizm Bakanlığı‘nın Burdur‘a bir jest yaptığını ve Mehmet Akif Ersoy Koleksiyonu‘nunu Anadolu‘da ilk kez Burdur‘da sergilenmesini istediklerini belirtti. Burdur Valisi Süleyman Tapsız, Mehmet Akif Ersoy‘un Milli Mücadele‘deki çalışmasını Burdur‘dan başlattığını hatırlatarak, "Aynı zamanda Biga‘dan milletvekili seçilmiş olmasına rağmen kendi el yazısıyla Burdur milletvekilliğini tercih ettiğini ifade etmiş ve Burdur‘u Türkiye Büyük Millet Meclisi‘nde

temsil etmiştir. Biz bundan her zaman büyük onur ve gurur duyuyoruz" dedi.

Mehmet Akif Ersoy‘un konu başlıklarıyla anlatıldığı 70 parçalık koleksiyonun açılışını Vali Süleyman Tapsız, Jandarma Komutanı Jandarma Albay Enver Aydın, MAKÜ Rektörü Prof.Dr. Mustafa Saatçi birlikte yaptı. Mısırlılar Evi‘nde sergilenen Mehmet Akif Ersoy Koleksiyonu‘nun bir hafta boyunca açık kalacağı belirtildi.

Kaynak: İHA