'MEB belli okullarda filtre uyguluyor'

Prof. Emre Kongar, kendisine bir öğretmenden gelen e-postayla, sitesinin MEB'in isteğiyle TİB tarafından yasaklandığını öğrendiğini söyledi.

'MEB belli okullarda filtre uyguluyor'
NTV ekranlarında yayınlanan Yorum Farkı programının dün akşamki bölümünde Prof. Emre Kongar, Abbas Güçlü'nün programında yaşadıklarını ve sitesinin yasaklandığını anlattı.

"KASET OLAYI TERS TEPMİŞ"

Abbas Güçlü'nün Genç Bakış programının bu haftaki bölümüne konuk olduğunu belirten Kongar, siyaseten çok önemli bir şeye tanık olduğunu söyledi. "Programda bir takım videolar hazırlamışlar" diyen Kongar şöyle devam etti:

"Bir video, liderlerin bu siyasi söylemlerini, birbirlerine kullandıkları dil gösterilirken inanılmaz bir şey yaşadık çok şaşırdım. Başbakan'ın videosu çıktı, esip gürlüyor. Kılıçdaroğlu'nun videosu çıktı, o da ona gürlüyor. Derken Bahçeli'nin videosu çıktı, bir alkış patladı. Sonra bitti video, ne oluyor diye sordum. İnternetteki püskevit görüntüleri vs. kaset olayı gençler arasında müthiş popüler olmuş, adeta sempati yarartmış Bu kaset olayı tamamen ters tepmiş."

Hatta programa, "Ben bugüne kadar hiç MHP'ye oy vermedim ama bu olaydan sonra MHP'ye oy vereceğim" diye telefonlar geldiğini ifade eden Kongar, "Bu diyalektik, bu beklenmedik bir şey. Sen MHP'yi ve Bahçeli'yi vurmak için kaset komplosu yapıyorsun, bu ters tepiyor, çok ilgimi çekti" diye konuştu.

"SİTEME GİRİLEMİYOR"

Bugün bir öğretmenden mail aldığını da söyleyen Kongar, "Anadolu'nun bir kentinden yazıyor. Diyor ki, 'hocam bugün sizin sitenize girmek istedim ve karşıma bir yazı çıktı. MEB'in isteğiyle TİB tarafından yasaklanmıştır diye' dedi.

Barlas bu duruma çok şaşırarak, "Allah Allah" karşılığını verdi.

Kongar, "Buradan açıkça söylüyorum. Benim siteme girilemiyor. Bu bir provokasyon mu diye düşündüm" ifadesinde bulundu.

Bunun üzerine Barlas, "Peki siz bir bilgisayardan kendi sitenize girmeyi denediniz mi" diye sordu.

Kongar da, "Ben girdim. Şu var okulun bilgisayarından girmişse, MEB okulların bağlandığı bilgisayarlarda böyle bir sansür uygulayabilir. MEB belli okullarda filtre uyguluyor" diye cevap verdi.

BEYAZ GAZETE