Karaman’Da Leylekler Yuvasız Kalmayacak

İl Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından uygulanmaya başlanan “Leylekler Yuvasız Kalmasın” projesi kapsamında Karaman’da 116 kuş yuvası yapıldı.

İl Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından uygulanmaya başlanan “Leylekler Yuvasız Kalmasın” projesi kapsamında Karaman’da 116 kuş yuvası yapıldı. Karaman’a bağlı Bölükyazı köyü yolu üzerinde yapılan uygulama sahasının açılış törenine Karaman Valisi Süleyman Kahraman, Vali Yardımcısı Bilal Ölmez, Yollarbaşı Belediye Başkanı Mehmet Sarıüzüm, İl Çevre ve Orman Müdürü Ahmet Duran, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü çalışanları ve köylüler katıldı.

    İl Çevre ve Orman Müdürü Ahmet Duran, proje ile yaban hayatının korunması, geliştirilmesi ve gelecek nesillere aktarılmasının hedeflendiğini söyledi. Duran, “Yapmış olduğumuz bu proje kapsamında bir taraftan bölgedeki leylek sayısını artırmak, diğer taraftan da çiftçilerimizin ürünlerine zarar veren başta tarla faresi olmak üzere diğer zararlılarla biyolojik mücadele etmektir. Uygulamaya başladığımız bu projede Bölükyazı köyümüz arazilerinde 10’ar metre yüksekliğindeki 16 tane direk üzerinde 16 adet leylek yuvası ile leyleklerden daha küçük kuşlar için de 100 adet küçük kuş yuvaları yapılmıştır.” dedi.

    Karaman Valisi Süleyman Kahraman da yöneticiler olarak insanların sorunlarıyla ilgilendikleri gibi doğadaki kuşlar ve yabani hayvanların durumlarıyla da ilgilenmek durumunda olduklarını ifade etti. Konuşmaların ardından uygulanan projede yer alan kuş yuvaları gezilerek burada yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi.