İntam Ve Çevresine Modern Çehre

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen ve bölgeyi sağlıklı hale getirecek olan ‘İntam Blokları ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi’, bölge sakinlerine tanıtıldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen ve bölgeyi sağlıklı hale getirecek olan ‘İntam Blokları ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi’, bölge sakinlerine tanıtıldı.

Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Hüdavendigar Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Seyfettin Avşar, Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Vardar, Büyükşehir Belediyesi Etüd ve Projeler Dairesi Başkanlığı’ndan uzmanlar ve İntam bölgesi mülk sahipleri katıldı.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Vardar, bölgede yapılan zemin çalışmalarından ve proje süreci hakkında vatandaşlara bilgi verdi. Büyükşehir Belediyesi’nin Çekirge Caddesi üzerinde Çekirge Meydanı ve Çelikpalas Oteli arasında kalan aksla ilgili ciddi çalışmalar yaptığına dikkat çeken Vardar, "Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Şube Müdürlüğü’nde oluşturulan ekipten, bölgedeki çalışmalarla ilgili bilgi alabileceksiniz. Burada yapılacaklarla ilgili hazırlanan sözleşmeye sizlerin de olurunu almak istiyoruz." dedi.

Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa’nın sosyal, kültürel tüm faaliyetlerinde birebir yer aldığını kaydeden Vardar, Bursa’nın en eski akslarından olan ve Çekirge Caddesi üzerindeki, Çekirge Meydanı ile Çelikpalas Oteli arasında kalan bölgenin meclis kararıyla kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı olarak kabul edildiğini belirtti.

‘İntam Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı’nda, 1. etap uygulama alanı olarak İntam 95, 97, 99 bloklarıyla, Baro evlerini ve Tezcan apartmanının bulunduğu parselleri kapsadığını ifade eden Vardar, “Bölgede yıkımın gerçekleştiği 23 Şubat 2006 tarihinden itibaren, zemin çalışmaları ciddi olarak irdelendi. Ne tür önlemler alınması gerektiği incelendi, Boğaziçi Üniversitesi tespitler yaptı, Büyükşehir Belediyesi Zemin Birimi tarafından İntam ve çevresinde sismik veriler ele alındı. Bu çalışmaların ardından İntam’ın yanı sıra Sıcaksu, Santral Garaj, Yalova Yolu kentsel dönüşüm projelerinin yatırımcılara tanıtılması amacıyla Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları Derneği ile ortaklaşa düzenlenen Gelişen Kentler Zirvesi organizasyonu gerçekleştirildi. Alana yatırımcı çekilmesi hedeflendi." diye konuştu.

Bu süreçte yasal mevzuatta iyileştirmeler olduğuna da dikkati çeken Vardar, “Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile Büyükşehir Belediyesi arasında 1 Kasım 2010 tarihinde finans sağlamak amacıyla bir protokol imzalandı. İntam ve çevresi Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli konularından ve Başkanımızın da üzerine hassasiyetle durduğu bir konu." şeklinde konuştu.

Eğimi az ve yola yakın bölgede 2 bin 50 metrekare alan üzerine tasarlanan projeye göre, ana yapı 2 bloktan oluşuyor. Yola ve manzaraya cephesi bulunan yapının alt bazasında ofis ve mağazalar var. Kullanılabilir parsel alanı 2050 metrekare olan yapı bin 704 metrekareye oturuyor ve konut alanı da 560 metrekarede yapılandırılıyor. 46-440 metrekare arasında değişen 10 adet mağaza bulunan yapıda, 17-110 metrekare arasında değişen 32 adet ofis bulunuyor. Binanın konut bölümü ise A ve B bloklardan oluşuyor.