Gün Sazak Kabri Başında Anıldı

Eski Gümrük ve Tekel Bakanı Gün Sazak, ölümünün 31. yıl dönümünde Eskişehir‘in Mihallıççık ilçesine bağlı Sazak köyündeki kabri başında anıldı.

MHP Eskişehir İl Teşkilatı, 27 Mayıs 1980 tarihinde menfur bir saldırı sonucu hayatını kaybeden Gün Sazak için Sazak köyünde sade bir tören düzenledi. Törene; MHP İl Başkanı Suat Ülkütanır, milletvekili adayları Mehmet Emin Yeşil, Fatımatüzzehra Kıraç, Lütfiye Öztetik, il ve ilçe yöneticileri katıldı.

Tören, emekli din görevlisi Osman Yeler‘in okuduğu hatm-i şerif ile başladı. Daha sonra il başkanı ve beraberindekiler, Gün Sazak‘ın kabrine 9 kırmızı karanfil bıraktı. İl Başkanı Ülkütanır, merhum Gün Sazak‘ın bakanlığı döneminde ülkeye önemli hizmetleri olduğunu söyledi.

Ülkütanır, "Gün Sazak döneminde gümrük kapılarında yolsuzluklar sona erdi. Olumsuzlukların önüne set çekildi. Eskişehir‘in öz evladı olan Gün Sazak‘ı rahmet ve minnetle anıyoruz" dedi.

Anma törenine her yıl katılan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara Kızılcıhamam‘da ülkücü şehitler için yaptırılan Şehitlik Abidesi‘nin açılışı sebebiyle Sazak köyüne gelemedi.

Kaynak: İHA