Çınaroğlu‘nun Seçim Gezileri

Demokrat Parti(DP) Samsun Milletvekili Adayı Çınaroğlu, "Kotalarla çiftçiyi bitirdiler" dedi.

Çınaroğlu‘nun Seçim Gezileri
Vedat Çınaroğlu, Samsun Alaçam ilçesinde esnafları ziyaret etti. Pazar yerinde tezgahları bulunan çiftçilerin dertlerini dinleyen Çınaroğlu, "Çiftçilerimizin durumlarını biliyoruz. AK Parti iktidarının koymuş olduğu kotalarla ve yurt dışından bizim ürettiğimiz ürünlerin ithal edilmesiyle çiftçilerimizi bitirdiler. Üretemez hale getirdiler" diye konuştu.

Alaçam ilçesinde bulanan çiftçilerin önceden ana geçim kaynaklarının tütün olduğunu belirten Çınaroğlu, "Buralarda ekilen tütün kotalarla bitirildi. Yerine Amerikan tütünleri getirildi. DP‘nin açtığı sigara fabrikasının adı değiştirilip, yabancı bir firmanın adını aldı. Açılan büyük marketlere dikkat ediniz. Hepsi yabancı sermaye. Bunlarla da küçük esnafı bitirdiler. Kıt kanaat geçinen memurlar, emekliler bankaların kucağına düşürüldü. Bütün milli bankalar yavaş yavaş satıldı. Köylümüze kredi kartları verdiler. Mallarını ipotek ettirdiler. Bankalara olan borç 100 Milyar TL‘yi buldu" şeklinde konuştu.

İlçelerde ve köylerde Samsunluların kendisine dert yandığını söyleyen Çınarloğlu, şöyle konuştu: "Kredi kartı borçları yüzünden malları haciz edilmeye başlandı. Türkiye‘de vergi rekortmeni olan ilk on kişiden dördü avukat. Fakat avukatlara bir şey diyemeyiz. Çünkü onlar görevlerini yapıyorlar. Vatandaşlarımız icralara düştü fakirleşiyor. AK Parti iktidara geldiğinde Türkiye‘de dört tane dolar milyarderi vardı. Şimdi sayıları yaklaşık olarak otuz sekiz oldu. Zenginleşmeye de karşı değiliz. Fakat bu para doğru dağıtıldığı takdirde helal paradır. Yoksa haramdır. Sizde duyarlı davranarak, yapılanlara göz yummayın. Sandık başına gittiğinizde eliniz vicdanınızda ülkemizin geleceği için oy verin."

Kaynak: İHA