CHP Genel başkanı değil, koalisyon sözcüsü

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili adayı Mahir Ünal “Kemal Kılıçdaroğlu CHP'nin Genel Başkanı değil, Ak Parti karşıtı koalisyonun sözcüsü niteliğindedir.” dedi.

CHP Genel başkanı değil, koalisyon sözcüsü
Beyaz Tv ekranlarında Ferda Yıldırım’ın hazırlayıp sunduğu Oy Pusulası’na katılan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, CHP’nin seçim beyannamesi ve seçim politikasını sert bir dille eleştirdi.

Ak Parti’nin Türkiye siyasetine bir ciddiyet kazandırdığını kaydeden Mahir Ünal “Türkiye’de siyaset yapmak ciddiyet ve sorumluluk ister. Bu sorumluluğunda hakkını vermek gerekir. CHP’nin seçim beyannamesine şöyle bir cümle ile başlıyor; “Cumhuriyeti CHP kurdu ve egemenliği millete verdi’ Şimdi bu bir zihniyeti, ülkeyi, insanı, siyaseti kurma bilincini ve bunun arka planını ortaya koyan bir şeydir.” dedi.

CUMHURİYETİ BU MİLLET KURDU
Cumhuriyeti kuranın CHP değil, milletin kurduğunu belirten Ünal “Bu millet Kurtuluş Savaşında mücadele vererek bu cumhuriyet kurdu ve egemenliği kendi mücadelesi ile hak etti. Dolayısıyla bu zihniyet CHP’de fazla bir şeyin değişmediğini gösteriyor. Yeni tasarlanan CHP’de ve yönetim kadrosu zorunlu bir mutabakatla seçimi götürüyor.… Lider demiyorum çünkü Kemal Kılıçdaroğlı lider değil. Ve bu yönetimin en temel sorunu da yüzde 30’un üzerinde oy olmak. Çünkü yüzde 30’un altında oy aldığı zaman kendi içinde çözülmeler ve sorunlar ortaya çıkacaktır.” diye konuştu.

SÖMÜRÜ SİYASETİ
CHP’nin seçim beyannamesine bakıldığında ciddi bir kafa karışıklığı içinde olduklarını gördüklerini ifade eden Ünal “Her bölgede ayrı bir şey söyleyen bir CHP var. Seçim öncesi toplayabildikleri kadar oy toplamak anda şu anda var olan, bütün duyguları, beklentileri ve ihtiyaçları kullanan ve sömüren bir CHP zihniyeti ile karşı karşıyayız.” dedi.

AK PARTİ KÜRT SORUNU TANIMLADI
CHP’nin Kürt politikasını da eleştiren Mahir Ünal,”CHP’nin kürt sorununa bakış açısının arka planında ne olduğunu biliyoruz.” dedi. Ak Parti’nin kuruluş programında Ak Parti’nin kürt sorunun doğru bir şekilde tanımlandığını ve çözümlerinin de doğru bir şekilde ortaya koyulduğunu söyleyen Ünal “Demokratik açılım sürecinde ki CHP’nin tutumu ile bugünkü tutumu taban tabana zıt.” dedi.

“CHP’nin seçim beyannamesi 3 ana başlıktan oluşuyor.” diyen Mahir Ünal bu başlıkları ise şöyle tanımladı;
1.Bugüne kadar yaptıklarımızın farkında olmadıkları için, yaptıklarımızı yapacakmış gibi vaat etmeleri
2.Yapmak istediğimiz fakat CHP tarafından Anayasa Mahkemesine götürülerek iptal ettirdikleri şeyler
3.Sınırsız,sorumsuz bir şekilde bütçesine ve kaynağına bakmadan verilmiş vaatlerdir.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlığa gelmesiyle ümitlendiğini, fakat bu ümidin daha sonra tükendiğini ifade eden Ünal “Kemal Kılıçdaroğlu CHP’nin Genel Başkanı değil, Ak Parti karşıtı koalisyonun sözcüsü niteliğindedir.” şeklinde konuştu.

BEYAZ GAZETE