Bay Kemal o danışmanına sıkı sıkı sarılsın

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Kılıçdaroğlu'nun fıkra gibi olduğunu ifade ederek, "Bay Kemal'e hangi danışmanı, 'o tarihte Egemen Bey bakan değildi onu söyle dediyse', o danışmanına sıkı sıkı sarılsın" dedi.

Bay Kemal o danışmanına sıkı sıkı sarılsın
Beyaz TV ekranlarında Sedat Yazıcıoğlu'nun modere ettiği 'Sağduyu'ya canlı yayın konuğu olan Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Kılıçdaroğlu'nun, "Özel uçakla davetiye götürdü", "Egemen bey o tarihte bakan değildi" sözlerine cevap verdi.

"Sayın Kılıçdaroğlu'na Bay Kemal'e hangi danışmanı, 'o tarihte Egemen Bey bakan değildi onu söyle dediyse' o danışmanına sıkı sıkı sarılsın" diyen Bağış, "Belki o danışamanı ona bu seçimlerde ona oy kullanmayı da gösterirde, referandumda düştüğü rezil duruma düşmesine mani olur.
Evet ben o dönemde bakan değildim ama İstanbul Milletvekiliydim. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanının Dışilişkiler Danışmanıydım ve sayın başbakanımla Ürdün'e gittim. Sayın başbakanımız her yur dışına gittiği gibi, Başbakanlığın kendisine tahsis etmiş olduğu, rahmetli Özal zamanında alınan uçağıyla gitti" şeklinde konuştu.

Ama oraya Ürdün kralına davetiye vermeye gitmediklerini ifade eden Bağış, "Ürdün Kralı ve Birleşmiş Milletlerin Ortadoğu Özel Temsilcisi ve Cezayir'in Eski Dışişleri Bakanı Satın Kadar İbrahim ile görüşmeye gittik. Davet Ürdün Kralı Abdullah'tan geldi ve bu eşli bir davetti. Ürdün kralının eşi, kardeşi prens Ali, kardeşinin nişanlısı. Onları olduğu bir ortamda yemek yenildi, daha sonra da üç lider Ortadoğu'daki barış sürecini görüşmek için bir kenara çekildiler. Ben de sayın başbakanımızın danışmanı olarak o görüşmeye katıldım. O görüşmede de kendisine onur duyarak tercümanlık yaptım" diye konuştu.

"BUNLAR GELDİĞİMİZ NOKTADAN GRUR DUYACAKLARINA..."


"Eğer başbakanımız oraya düğün davetiyesi götürmek için gitmiş olsaydı, düğüne gelen diğer liderlere saygısızlık olurdu" ifadesini kullanan Bağıi, "Çünkü sadece Ürdün Kralı gelmediki başbakanımızı çokcuklarının düğününe. Bugüne kadar İtalya Başbakanı geldi, Yunanistan Başbakanı geldi, Suriye Devlet Başkanı geldi, Pakistan Cumhurbaşkanı geldi, Arnavutluk Başbakanı geldi. Bunların her birine özel uçakla gidip davetiye mi verildi, yok böyle bir şey" dedi. Bakan Bağış şöyle devam etti:

"Bunlar Türkiye Cumhuriyeti'nin geldiği noktadan grur duyacaklarına, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanının çocuklarının düğününe, Dünya liderlerinin gelme arzusunda olmalarına övüneceklerine, Kemal bey inanın fıkra gibi. Bir gün söylediği diğerine tutmuyor. Önce dedi ki, 'özel uçakla davetiye gönderdi.' Ertesi gün 'özel uçakla davetiyeyi götürdü.' Sonra hiç bir şeyi tutturamayınca, 'Egemen bey o tarihte bakan değildi' dedi. Olsaydım ne olacaktı olmasam ne olacak."

BEYAZ GAZETE