Kılıçdaroğlu'nun istifa çağrısına jet yanıt

Başbakan Erdoğan, 27 Mayıs askeri darbesinin 51. yıldönümünde Adnan Menderes'in memleketi olan Aydın'da halka seslendi. Erdoğan, CHP'nin Hakkari mitingini sert sözlerle eleştirirken MHP Lideri Devlet Bahçeli'yi de es geçmedi. Erdoğan,"AK Parti'ye kaplan kesilen Bahçeli neden CHP'ye karşı kuzu gibi duruyor" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun istifa çağrısına jet yanıt
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 27 Mayıs'ın Türkiye'nin demokrasi tarihinde kara bir leke, demokrasi mücadelesinde acı bir yara olduğunu belirterek, ''Menderes'in niye idam edildiğini size söyleyeyim. Çünkü statükoya karşı çıktı. Çünkü CHP zulmüne, tahriklere, kışkırtmalara, istismara, yolsuzluklara, yasaklara, seçkinci bürokrasiye, üstünlerin hukukuna karşı çıktı''dedi.

Erdoğan, şiddetli yağmur altında partisinin Aydın İstasyon Meydanı'ndaki mitinginde yaptığı konuşmada, Aydın'ın Yörük Ali Efe'nin, merhum Adnan Menderes'in, Umurbey'in, Çakabey'in şehri, Efeler diyarı olduğunu söyledi. Bugünün önemli bir gün olduğunu kaydeden Erdoğan, konuşmasına merhum Adnan Menderes'i ve arkadaşlarını rahmetle anarak başlamak istediğini belirtti.

BAŞBAKAN ERDOĞAN'DAN KILIÇDAROĞLU'NA CEVAP

Kılıçdaroğlu ''AK Parti’nin oy oranı düşerse istifa etsin eğer CHP’nin oyları düşerse genel başkanlığı bırakırım'' diyerek Erdoğan'a çağrıda bulunmuştu. Erdoğan'dan bu çağrıya yanıt geldi: Kılıçdaroğlu, çok zeki ya çok kıvrak ya, dedi ki ‘Kimin oyu azalırsa o çekilsin’ diyor. Yine iktidara talip değil. Yapma be!..

Erdoğan," Önceki gün daha komik bir şey oldu. Kılıçdaroğlu verdiği sözleri yerine getiremeyince 4 ay içinde istifa ederim. Bu arada bir şey daha söyledi o da çok ilginç. Şu anda hani ben diyorum ya var mısınız diyorum ey Kılıçdaroğlu, Bahçeli birinci parti olamazsak şu genel başkanlıktan çekilmeye var mıyız? Şimdi buna cevap veremedi" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın yaptığı açıklamalar şöyle:

Bugün 27 Mayıs önemli bir gün konuşmama 27 Mayıs'la ve Merhum Adnan Menderes arkadaşlarını rahmetle yâd ederek başlamak istiyorum. Demokrasinin kırılma noktası olan 1961'i bugün hatırlamak durumundayız. 1960'da bir Mayıs gününün üstünden tam 51 gün geçti. Adnan Menderes ve 2 arkadaşı idam edildi. Buraya gelip onları anmadan konuşmamam başlayamam, inşallah mekanları cennet olur. Merhum Adnan Menderes en çok Aydın'ı özlemişti, yakınlarına şu tarihe geçen sözleri söylemişti. Hayırlısıyla buradan kurtulup söğüt ağaçlarının bana vereceği serinlikle yola çıkacağım demişti. Adnan Menderes'in suçu neydi? Yeter söz milletindir diyerek CHP'nin otoriter rejiminin alt üst etti. 12 Haziranda CHP'yi Aydın'da silmeye hazır mıyız. Ekonomik, siyasi, noktada ileri taşıdı bumu suç? Hizmetleriyle milletin kalbinden silinmeyecek projeler yaptı bumu suç? Ben Adnan Menderes'in suçu statükoya karşı çıktı, tahriklere yolsuzluklara üstünlerin hukukuna karşı çıktı. Bu milletin emeğine, buğdayına musallat olan, milleti böcek gibi gören CHP zihniyetine karşı çıktı. CHP yine aynı zihniyet milletine göbeğini kaşıyan adam diyorlar. Bu CHP siyaseti bidon kafalı CHP zihniyeti bu. 27 Mayıs bu milletin demokrasi mücadelesinde acı bir gündür.

MENDERES'İN BEYAZ GÖMLEĞİNİ GİYEREK ÇIKTIK YOLA


27 Mayıs'ı biz unutmadık millet unutmadı demokrasi mücadelesi adına asla 27 Mayıs'ı unutmayacağız. CHP Aydın'da çok büyük bir tokadı yemelidir. Bugüne kadar burada 1 adet projeleri var mı? Nerede var ki? Bu ülkede tekrar 27 Mayıs'ın yaşanmasına izin vermeyeceğiz. Bizim için Adnan Menderes'i unutma diyorlar, bizi yüce Diban'la tehdit eden MHP'ye sesleniyorum gafillere sesleniyorum. Biz tıpkı Adnan Menderes gibi bu yola beyaz gömleğimizi giyerek çıktık. Biz milletin, hizmetin yoluna canımızı koyarak çıktık. Bu yoldan asla dönmeyiz Ölüm ne uzak ne yakın bize, ölümsüzlüğü tattık bize neylesin ölüm, bizim için ölüm yeniden bir diriliştir. İnşallah bu Yassıada varya AK Parti olarak Yassıada olmaktan çıkarıyoruz. Şu anda proje çalışmalarımızın bir kısmı bitti. Bu hafta içerisinde İstanbul'da yapacağımız bir konuşmayla Yassıada’yı yaslıada olmaktan çıkaracağız. 27 Mayıs'ı yapanlar Adnan Menderes'i asanlar her an ensenizdeyiz dediler, statükoya karşı gelmeyin dediler 12 Mart'ta 12 Haziran'da tehdit etmeye devam ettiler. İşte AK Parti bu tehditlerin hiç birine pabuç bırakmamıştır, çetelere asla fırsat vermedik. Yeter sözde kararda milletindir dedik.

ÇETELERE CANSUYU VERİLMEK İSTENİYOR


Biz bu ülkeye çeteler değil millet istikamet çizer dedik 12 Haziran öncesinde AK Partiye yapılan statükolar bizi dimdik ayakta tutuyor. CHP, MHP, BDP AK Parti karşısında dizildiler. AK Partiye çamur atmaya çalışırken Doğu Anadolu’da bizim parti bürolarımıza saldırı düzenliyorlar. BDP'lilere medya çanak tutuyor, şahsımla alakalı garip garip söylemler, eğer demokratsanız terör örgütüne sığınmayın. Kadroya katılan halkımı saldırmaya çalışacaksanız asla izin vermem. Bu milletin birliğine beraberliğine kast edenler asla oy beklemesin. Hedef milletin istikrarı, partiyi kurduğumuzda zaten yüzde 10 barajı kalkmıştı. Sen ben etnik bir unsurun partisiyim dersen, diğer parti kumsalların partisiyim dersen bu millet sana pirim vermez. 74 Milyonlar biz yaradılanı yaradandan ötürü kucaklıyoruz, biz kumsallarında Orta Anadolu’nun da partisiyiz, her yerin partisiyiz. Niye beni Yaradan Allah, İzmir'e ne yapıyorsak Hakkari Van'a da aynısını yapıyoruz. Kardeşlikten korkanlar Türkiye'nin birliğinden korkanlar bu olayları yapıyorlar. Dün İstanbul'da ortalık karıştı sivil halka yönelik saldırılar oldu 1'i kadın 8 milleti yaraladılar hepsine geçmiş olsun diliyorum. Sevgili efeler Türkiye'de kasetler yoluyla ilerlenmek isteniyor, bir kez daha çetelere can suyu verilmek isteniyor. MHP'li bir gurup bir yayın gurubuna saldırdılar cam çerçeve indirdiler. Bunların düşünceye tahammülü yok bunlar geçmişte de böyle idiler şimdide böyleler. Genel Başkanların halini görmüyor musunuz onun için televizyonda sakın izletmeyin.

BAHÇELİ NEDEN CHP'YE KARŞI KUZU GİBİ

Biz bugüne kadar bu oyunları bozduk 3 Kasımda 12 Eylül'de bozduk 12 Haziran'da bir kez daha gelin bu oyunu bozalım, 12 Haziranda Adnan Menderes'in kararına saygılı çıkalım. 12 Haziran'da istikrara sahip çıkalım. CHP genel başkanı Hakkâri’ye gitti BDP'lilerle kol kola miting yaptılar eş Genel Başkanlarından bir tanesi biz partililerimizi oraya götürdük CHP'ye destek çıktık. CHP' Başkanı neden susuyor 1 tane Türk bayrağının olmadığı yerde miting yapıp neden susuyor? AK Parti'ye kaplan kesilen Bahçeli neden CHP'ye karşı kuzu gibi duruyor. Al birini vur öbürüne, bunlar milletin hizmetinde değiller. Aydın'lı kardeşimin bu gerçeği görmesini istiyorum CHP, MHP, BDP'ye gönül veren partililere sesleniyorum, futbol takımı tutar gibi parti tutmayınız. Birileri terörle birleşme içerisinde biz ise milletin. MHP Aydın'da bir pano pankart astmış çok çirkin bir şey akıl hocalarının da ne olduğunu bilmiyorum, önce şu açılamalarını dinlesinler sonra açıklama yapsınlar. 1923'e gitmesine gerek yok sen 3,5 yılda ne aldın AK Parti'ye ne devrettin, 1923'de 11 Milyar Türk lirası milli gelirimiz vardı o zaman bizim fakirlik dönemimizdi. Ama biz geliyoruz 98'in sonu 99'un sonunda milli gelir 114 Bin lira yani milli gelirin yüzde 40'ı borç. Bize devrettiğinde toplam borç 225 Milyar lira oran yüzde 69 yani milli gelirin yüzde 69'u borç. Peki 2010'da durum ne milli gelir 1 Trilyon 205 Milyar Türk lirası. Borç yiğidin kamçısıdır, biz bu oranda alırken yüzde 61'le aldık KAMUSEN borcunu şimdi yüzde 28 seviyelerinde sayı ne olursa olsun borç düşmüştür. Ey MHP siz IMF'ye ne kadar borçla devrettiniz 27,5 Milyar dolar, şimdi ise 5'in altına düştü 4,9 onlar borçlandı biz ödüyoruz. Biz 3,5 yıldır IMF'yle bir anlaşma yapmadık güçlüyüz yere sağlam basıyoruz. Milliyetçiyiz diyorlar ya sevsinler sizin gibi milliyetçiyi.

MİLLETE NASIL HESAP VERECEKSİN?


Şu anda Türkiye bakın nerde küresel kriz oldu Türkiye etkilenmedi. Bitmedi MHP'ye gönül veren kardeşlerime hatırlatıyorum borçlanma faizi yüzde 63 şimdi yüzde 7 benim MHP'li kardeşim CHP'li kardeşim 2 elinizi başınızın arasına alıp düşünmüyor musunuz. Bu faizler benim Aydın'lı kardeşlerimin cebinden çıkıyordu şu anda cepte kalıyordu. Sayın Bahçeli bu millete hesabını nasıl vereceksin? İş bilenin kılıç kuşananın. Kişi başına milli gelir 10 Bin liranın üzerine çıktı durum bu. Şimdi geliyorsunuz sağda solda milletimize yalan üstüne yalan söylüyorsunuz hiçbir zaman doğrular sapmaz. Müfterilerin yalanlarına benim milletim kulak asmaz. Benim şu anda Aydın'a 7. gelişim yine Adnan Menderes'in açılışını yaptım Çine barajındaki manzarayı unutmadım, helikopterden gezerken kilometrelerce insan gördüm yürüyerek baraj alanına ulaşmaya çalışanlara gördüm. Hepside büyük heyecanı yaşamak istiyorlardı. CHP'nin eski yeni başkanları buralara kaç kere geldi, kaç kere sizin halinizi hatırınız sordu. 3,5 yılda buralara gelemedi 5 yıl süresi vardı ama 3,5 senede besmeleyi tamamlayamadın. Bizim işimiz başımızdan aşkın 81 vilayetimiz haricinde dünyayı dolaşıyoruz.

İKTİDAR GİBİ BİR DÜŞÜNCESİ YOK

Biz devlet yönetiyoruz bakkal dükkanı değil, biz Türk milletiyiz biz maratonluktan gelmiş imparatorluk bakiyesi üzerine kurulmuş bir milletiz. İşte yine Adnan Menderes barajında böyle mutluyduk. İşin gücün yok gel işte buraya benim Aydın'lı kardeşlerim sizi dinlerler. Şaka gibi fıkra gibi işer yapıyorlar geçen hafta 500 gün süre istedik tüm vaatlerimi gerçekleştireceğim dedim aradan birkaç gün istedim 220 gün istedim 19 gün kaldı bu süreyi 30 dakikaya indirirse şaşırmayın. 4 ay içinde yapamazsam istifa ederim dedi bu arada hani ben diyorumya var mısınız 1. parti olamazsak şu Genel Başkanlıktan çekilmeye var mıyız? Ama ben inanıyorum milletime inanıyorum 1. olamazsam bu Başkanlıktan istifa ediyorum. Şimdi Kılıçdaroğlu kıvrak, zekiya dediki; Kimin oyu azalırsa o çekilsin diyor, yapma bilader yapma. Hala iktidara talip değilsin, demek ki bunun iktidar gibi bir düşüncesi yok. Meclisteki yaptıklarını yapmaya devam edecek ama biz 12 Haziran'da gereken cevabı veremeye hazırız.