Aslı Özyürek, Hollanda’Da Kürsü Sahibi Oldu

CHP Milletvekili Mehmet Özyürek’in kızı Aslı Özyürek, Hollanda’nın Nijmegen Radboud Üniversitesi’nde kürsü sahibi oldu.

CHP Milletvekili Mehmet Özyürek’in kızı Aslı Özyürek, Hollanda’nın Nijmegen Radboud Üniversitesi’nde kürsü sahibi oldu.

Boğaziçi Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra yüksek lisansını ABD’de yapan Özyürek, dünya üzerinde beden dili konusunda çalışma yapan üç profesörden biri. Hollandalı eşiyle 10 yıl önce bu ülkeye yerleştiğini ve akademik kariyerine bundan sonra Radboud Üniversitesinde devam edeceğini anlatan Özyürek, ilerleyen dönemlerde Hollanda‘da yaşayan göçmenlerin beden dilleriyle ilgili araştırmalarda bulunacağını söyledi.

"ANADOLU’NUN KÖYÜNDEN ÇIKMIŞ BİR BABANIN ÇOCUĞU, HOLLANDA’DA PROFESÖR OLDU"

Radboud Üniversitesinde düzenlenen törende kızını yalnız bırakmayan CHP İstanbul milletvekili Mustafa Özyürek ise, bir baba olarak duygulandığını söyledi. Özyürek “Bir baba için müthiş bir olay. Son derece duygulandığım bir olay. Benim gibi Anadolu’nun bir köyünden çıkmış bir babanın çocuğunun Hollanda’da profesör olması olağanüstü bir olay.” dedi.

Diğer kızı Esra Özyürek’in Kaliforniya Üniversitesi’nde doçent olarak görev yaptığını ifade eden Özyürek, “Bir politikacı olarak çocuklarımın ilim alanında yetişmiş olmasından son derece mutluyum. Hem Türkiye düzeyinde hem uluslararası düzeyde eserleri ile büyük bir katkı sağlayacaklardır. Buna inanıyorum. Kızlarımla gurur duyuyorum.” ifadelerini kullandı.