27 Mayıs‘ın Yıl Dönümü

Mazlum Der Malatya Şubesi Başkan Yardımcısı Aydın Eroğlu, "Darbeler, çözüme giden yolu tıkamakdan başka bir sonuç doğurmamıştır" dedi.

Gazeteciler Cemiyeti‘nde derneğin yöneticileriyle birlikte basın açıklaması yapan Mazlum Der Malatya Şubesi Başkan Yardımcısı Aydın Eroğlu, "Bugün, ülkemizin çok acılar çektiği darbe süreçlerinin bir halkası olan 27 Mayıs 1960‘ın yıldönümüdür. Bu kara tablolara karşı uyanık olmak ve o günleri unutmamak, unutturmamak zorundayız" ifadelerini kullandı.

Darbe geleneği ile devrilmiş iktidarların o ülkeye çok şey kaybettirdiğini söyleyen Eroğlu, "Darbeler ve onların ardındaki ruhu anlamadan bugün yaşadığımız sorunlara çözüm yolları geliştirmemiz de mümkün olmaz. Zira darbeler, çözüme giden yolu tıkamaktan başka bir sonuç doğurmamıştır" şeklinde konuştu.

Darbelerin yargı sürecinden geçmesini istediklerini söyleyen Aydın Eroğlu, "Darbe öncesi yaşanan bütün karanlık tertipler deşifre edilmelidir. Ülkemiz bir daha darbe süreçlerinden yara almamalıdır. Kardeşliğimizi yaralayan bütün vahim hadiselerin son bulmasını umut ediyoruz" şeklinde açıklamasını tamamladı.

Kaynak: İHA