Obezite Boşanmalara Sebep Oluyor

AB Proje Koordinatörü Yakup Özden, mutlu evliliği olan çiftler arasında zamanla yakalandıkları obezite hastalığı yüzünden boşanmalar olduğunu söyledi.

Obezite Boşanmalara Sebep Oluyor
AB Proje Koordinatörü Yakup Özden, mutlu evliliği olan çiftler arasında zamanla yakalandıkları obezite hastalığı yüzünden boşanmalar olduğunu söyledi.

    Yozgat’ın Sarıkaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İmam Hatip Lisesi öğrencilerine yönelik ‘Obezite ile Mücadele’ konulu konferans verildi.

Sarıkaya İmam Hatip Lisesi salonunda düzenlenen konferansa, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Demir, şube müdürleri,öğretmenler öğrenciler ve Akdağmadeni Milli Eğitim Müdürlüğü AB Proje Koordinatörü Yakup Özden konuşmacı olarak katıldı.

    Konferansın açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Demir, obezitenin önemine vurgu yaptı. Demir, "Obezite, ülkemizde en fazla dikkat edilmesi gerektiren bir konu. Sadece öğrencilerimiz değil tüm insanlarımızı ilgilendirmektedir. Sağlığımız açsından büyük önem taşımaktadır. Ama öncelikle genç nesillerin obezite konusunda bilgilenmesi ve bunlara karşı önlem almaları gerekir. Bu kapsamda bizler öğrencilerimizi obezite konusunda bilgilendirmek için bu tür programlar düzenleyeceğiz." dedi.

    Konferansa konuşmacı olarak katılan Akdağmadeni Milli Eğitim Müdürlüğü AB Proje Koordinatörü Yakup Özden, insanların daha sağlıklı yaşam sürmeleri için obeziteye dikkat etmeleri gerektiğini ifade etti. Özden, "Bazı hastalıların sebebi olarak obeziteyi görebiliriz. Obezite dünyada çığ gibi büyüyor ve gün geçtikçe artmaktadır. Beslenme alışkanlıkları küçük yaşta başlıyor ve çocuklarımız sağlıklı beslenme konusunda en iyi şekilde eğitebilmesi için ailelere önemli görevler düşüyor. Bilinçli bir şekilde yetişen çocuklarımız ve gençlerimiz bu konuda daha düzenli beslenmesine dikkat ediyor." diye konuştu.

OBEZİTE EVLİ ÇİFTLERDE BOŞANMALARA SEBEP OLABİLİYOR

Mutlu evliliği olan çiftlerde zamanla yakalandıkları obezite hastalığı yüzünden boşanmalar olduğunu belirten Özden, şöyle konuştu: "Obezite birçok rahatsızlıkları beraberinde getirdiği gibi evli eşler arasında boşanmalara neden olabilmektedir. Obeziteden kaynaklanan şeker hastalığı, tansiyon, kolestrol, kalp krizi ve felç gibi bütün hastalıkların obez insanlarda görülme ihtimali çok daha yüksektir. Sağlığı olumsuz etkileyen obezite, ayrıca özgüven eksikliğine neden oluyor. Sosyal yaşamdan uzaklaştırıyor. Bu yüzden sağlıklı bir birey olmak için beslenme önkoşuldur. Siz gelecek nesillerimiz, başarılı olmak istiyorsanız, şişman olmayın. Obezite hastalığına dikkat edin."