Mhp Adayı Faruk Bal, Seçim Turunda

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Adayı Faruk Bal, iktidarları döneminde çiftçiye verilen desteğin iki katına çıkarılacağını söyledi.

Mhp Adayı Faruk Bal, Seçim Turunda
12 Haziran tarihinde yapılacak seçimler öncesi çalışmalarını sürdüren MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya 1. sıra milletvekili adayı Faruk Bal, Cihanbeyli ilçesinde ziyaretlerde bulundu. Pazar yerinde esnaf ve halkla görüşen Bal, destek istedi. Pazarcı esnafının para kazanamadığı yönündeki şikayetleri üzerine Faruk Bal, hazırladıkları projelerle küçük esnafa destek olunacağını belirtti.

Taşpınar beldesini de ziyaret eden Faruk Bal, kalkınmayı tarımdan başlatacaklarını kaydetti. İktidarın yanlış tarım politikaları ile çiftçi ve üreticiyi bitirme noktasına getirdiğini, desteklemelerin yetersiz olduğunu dile getiren Bal, “Tarıma büyük destekler vereceğiz. Bugün AKP’nin verdiği destek MHP’nin 1999 yılında verdiği desteğin 3’te 2’si kadardır. İktidara geldiğimizde bugün AKP’nin verdiği desteğin ilk yıl 2 katına, 2’nci yıl 3 katına çıkaracağız. Çiftçiyi doğduğu yerde doyuracağız. Bu desteğin yanı sıra üreticilere ürettiği ürünü alım garantisi vereceğiz. Maliyetin üzerinde alım garantisi verilecek” dedi.

Faruk Bal, “Hilal Kart” ile ihtiyaç sahiplerinin verilecek kartla rencide edilmeden yardımlarını alacağını, bir elin verdiğini diğeri görmeyeceğini anlattı.

Bal, MHP’nin “2023 Vizyonu” ve “Aile Sigortası Projesi”ni siyasi rakiplerinin çaldığını ileri sürerek, yeni Anayasa’da Türkiye’nin bölünmesine izin vermeyeceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA